Картопляні та яблучні драники: два варіанти улюбленої страви

Этот материал также доступен на русском языке

Драники
Драники люблять усі — а що коли приготувати їх незвичайно?

Ключові тези:

  • Драніки можна готувати не лише порційно, а й у вигляді одного великого «картопляного млинця» на всю сковороду.
  • Для хорошого результату важливо нарізати картоплю тонкою соломкою та вибирати сорт з високим вмістом крохмалю (жовтий усередині).
  • Варіації страви: класичні картопляні драники та солодкі – на основі яблук..

Як зробити великий дерун на сковороді?

Деруни можна смажити не лише у вигляді оладок, а й у вигляді млинців – розміром із сковорідку.

Велику увагу в цьому рецепті потрібно приділити нарізанню картоплі, адже вона має добре просмажитися. Також слід вибирати сорт, який добре розварюється (жовтий усередині).

Інгредієнти (для одного деруна)

  • картопля – 2 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • борошно – 1 неповна ложка,
  • олія, сіль, перець і зелень – за смаком.

Приготування

  1. Картоплю нарізати довгою тоненькою соломкою.

  2. Так само нарізати і цибулю.

  3. Потім додати сіль, перець та інші спеції за бажанням.

  4. Перемішати, додати борошно і знову добре перемішати.
  5. На плиті розігріти сковороду і змастити олією.

  6. Викласти на неї суміш і смажити на великому вогні кожен бік 5 хвилин до рум’яності під кришкою.
  7. Вогонь зменшити і тушкувати ще по 3 хвилини з кожного боку.

Перед подачею посипати зеленню, можна додати сметани.

Яблучні деруни

Інгредієнти

  • Яблука – 4 штуки,
  • яйце – 1 штука,
  • борошно – 3 столові ложки,
  • сода – 3 грами,
  • цукор – за смаком,
  • олія для смаження – 2-3 столові ложки.

Приготування

  1. Яблука помити, видалити шкірку та серцевину.
  2. Натерти яблука на тертці, додати цукор, яйце, борошно, соду (тісто має вийти не надто густим).
  3. Перемішати.
  4. Смажити яблучні деруни на добре розігрітій сковорідці по кілька хвилин з кожного боку.

Читайте також: 

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?