Ключові тези:
- Драніки можна готувати не лише порційно, а й у вигляді одного великого «картопляного млинця» на всю сковороду.
- Для хорошого результату важливо нарізати картоплю тонкою соломкою та вибирати сорт з високим вмістом крохмалю (жовтий усередині).
- Варіації страви: класичні картопляні драники та солодкі – на основі яблук..
Як зробити великий дерун на сковороді?
Деруни можна смажити не лише у вигляді оладок, а й у вигляді млинців – розміром із сковорідку.
Велику увагу в цьому рецепті потрібно приділити нарізанню картоплі, адже вона має добре просмажитися. Також слід вибирати сорт, який добре розварюється (жовтий усередині).
Інгредієнти (для одного деруна)
- картопля – 2 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- борошно – 1 неповна ложка,
- олія, сіль, перець і зелень – за смаком.
Приготування
-
Картоплю нарізати довгою тоненькою соломкою.
-
Так само нарізати і цибулю.
-
Потім додати сіль, перець та інші спеції за бажанням.
- Перемішати, додати борошно і знову добре перемішати.
-
На плиті розігріти сковороду і змастити олією.
- Викласти на неї суміш і смажити на великому вогні кожен бік 5 хвилин до рум’яності під кришкою.
- Вогонь зменшити і тушкувати ще по 3 хвилини з кожного боку.
Перед подачею посипати зеленню, можна додати сметани.
Яблучні деруни
Інгредієнти
- Яблука – 4 штуки,
- яйце – 1 штука,
- борошно – 3 столові ложки,
- сода – 3 грами,
- цукор – за смаком,
- олія для смаження – 2-3 столові ложки.
Приготування
- Яблука помити, видалити шкірку та серцевину.
- Натерти яблука на тертці, додати цукор, яйце, борошно, соду (тісто має вийти не надто густим).
- Перемішати.
- Смажити яблучні деруни на добре розігрітій сковорідці по кілька хвилин з кожного боку.
Читайте також: