Ключові тези:
- Оригінальний десерт з яблук у листковому тісті – яблука фаршируються горіхово-медовою начинкою та запікаються в тісті з декоративною сіткою.
- Простий і ефектний рецепт – з доступних інгредієнтів можна приготувати гарні та ароматні ласощі.
- Корисне солодке перекушування — горіхи, мед і яблука роблять страву не тільки смачною, а й поживною.
Фаршировані яблука «під шубою»
Інгредієнти
- Яблука – 8 штук,
- листкове тісто – 1 кілограм,
- насіння соняшника та волоські горіхи – по 50 грамів,
- цукрова пудра – 30 грамів,
- мед – 3 столові ложки,
- яєчний жовток – 1 штука,
- молоко – 2 столові ложки.
Приготовление
- Яблука почистити, вирізати середину, посипати цукровою пудрою, залишити на 5-7 хвилин.
- З’єднати насіння соняшника з горіхами, подрібнити, додати до суміші рідкий мед. Перемішати. Цією масою начинити яблука.
- Тісто розкачати, нарізати на квадрати по розміру яблук.
- У квадратах тіста зробити поздовжні наскрізні невеликі прорізи у вигляді сіточки.
- Викласти начинене яблуко на квадрат, огорнути його, перевернути швом донизу.
- Деко для запікання застелити пергаментом, злегка присипати борошном.
- Викласти яблука, зверху змастити їх сумішшю жовтка, молока і цукрової пудри.
- Випікати у розігрітій духовці близько 40 хвилин.
Читайте також: