Як зварити буряк і моркву за 5 хвилин і не втратити їх смак: 3 прості способи

Этот материал также доступен на русском языке

овочі
Професійні кухарі варять ці овочі дуже швидко. Розповідаємо у чому секрет.

Ключові тези:

  • Варіння буряка й моркви можна скоротити до 7 хвилин без втрати смаку.
  • Секрет — харчова сода, мікрохвильовка або запікання в духовці.

Варіння буряка та моркви зазвичай потребує 4–50 хв, що не завжди зручно і затягує час приготування страв. 

На щастя, є способи скоротити цей процес у кілька разів. Ось кілька порад, приготувати овочі швидко і не втратити їх смак, і користь. 

Раніше ми розповідали, як приготувати фінський вінегрет.

Як швидко зварити буряк і моркву

Додайте у воду чайну ложку харчової соди  та ваші овочі приготуються усього за 5–7 хвилин. Водночас потрібно чітко дотримуватись пропорцій —  давати не більше однієї ложки соди на 1,5–2 літри води. Інакше буряк і морква отримають неприємний присмак.

Важливо! Після варіння овочі рекомендують добре промити, щоб видалити залишки соди.

Як швидко приготувати моркву і буряк в мікрохвильовці

Другий ефективний спосіб швидкого приготування овочів — мікрохвильова піч. Буряк, моркву або картоплю можна приготувати у спеціальних пакетах для запікання.

Овочі кладуть всередину, роблять кілька проколів для виходу пари й ставлять у мікрохвильовку. Таким способом для приготування моркви знадобиться — 5–7 хвилин, буряка — 7–15 хвилин (залежно від розміру), картоплі — 5–6 хвилин.

Як запекти овочі в духовці

Професійні кухарі радять ще один зручний спосіб приготування буряка і моркви — запікання в духовці.  Для цього овочі очищають, розрізають навпіл, змащують олією, кладуть на пергамент і запікають при 180°C близько 30 хвилин.

Готовність перевіряють ножем: якщо буряк або морква легко проколюється, вони готові. Після охолодження шкірку знімають, а овочі нарізають для салатів або гарнірів. 

Читайте також: 

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Перейти на українську версію сайту?