3 рецепти домашнього майонезу, який замінить магазинний соус

Этот материал также доступен на русском языке

домашний майонез
Улюблений усіма соус майонез давно став класикою на наших столах. Але чи знаєте ви, що домашній майонез це не тільки смачніше, але й корисніше?

Ключові тези:

  • Улюблений всіма соус майонез у домашньому виконанні – це корисніша та смачніша альтернатива магазинному варіанту з консервантами.
  • Домашній майонез легко приготувати із простих інгредієнтів – достатньо блендера та 5–10 хвилин.
  • Домашні рецепти дозволяють варіювати смак майонезу – від класичного до пікантного медово-гірчичного, а також приготувати його без яєць для алергіків.

Домашній майонез: безпечний та смачний соус для всієї родини

Улюблений усіма соус майонез став невід’ємною частиною нашої кухні.

Однак магазинний майонез часто містить шкідливі добавки: барвники, консерванти, підсилювачі смаку та цукор. На відміну від нього, домашній майонез – більш корисна, смачна та економічна альтернатива. Його легко приготувати з простих, свіжих інгредієнтів, а для цього потрібно всього лише блендер. Домашній майонез можна зберігати в холодильнику не довше тижня, при цьому його смак легко урізноманітнити за допомогою спецій, гірчиці, часнику або лимонного соку.

Пропонуємо вам три рецепти домашнього майонезу.

Майонез із варених яєць

Такий майонез є більш безпечним, особливо якщо ви не впевнені у свіжості або якості яєць.

  • Варені яйця – 3 штуки, олія – 50 мілілітрів, яблучний або винний оцет – 1 столова ложка, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – за смаком.

Приготування

  1. Яйця зварити, почистити.
  2. Помістити в чашу блендера, додати олію і трішки води.
  3. Далі додати оцет, гірчицю та сіль.
  4. Збивати до однорідної маси. 

Майонез на молоці (без яєць)

Яйця – доволі алергічний продукт, тож пропонуємо вам страву, яку можна додавати до страв навіть для ваших онуків, якщо вони схильні до прояву алергічних реакцій.

  • Молоко – 100 мілілітрів, рослинна олія – 200 мілілітрів, лимонний сік – 2 столові ложки, гірчиця – 1 чайна ложка, сіль – половина чайної ложки.

Приготування

  1. У чашу блендера налити молоко кімнатної температури.
  2. Додати олію, збити.
  3. Під час збивання додати лимонний сік, гірчицю та сіль.

Пікантний медово-гірчичний майонез

  • Яєчні жовтки – 2 штуки, олія – 200 мілілітрів, гірчиця – 1 столова ложка, мед – 1 столова ложка, лимонний сік – 1 столова ложка.

Приготування

  1. Збити жовтки з гірчицею, поступово під час збиття додати по краплі олію.
  2. Коли суміш загусне, додати мед і лимонний сік, продовжити збивати до однорідної консистенції.

Читайте також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?