Ключові тези:
Цей пиріг готується за принципом галети. Тісто йде тільки на нижній шар та бортики, які піднімаються і защипуються зверху. В результаті виходить відкритий пиріг: яблука, груші та родзинки видно одразу і виглядають дуже апетитно.
Просійте борошно, додайте цукрову пудру, розпушувач і дрібку солі.
Поріжте м’яке масло кубиками, перетріть з борошном до крихти.
Вмішайте жовтки, замісіть тісто, зберіть у кулю і приберіть у холодильник на годину.
Поки тісто відпочиває, родзинки залийте окропом на 10 хвилин, потім обсушіть.
Груші наріжте кубиками, обсмажте з вершковим маслом і 2–3 ложками цукру. Додайте родзинки і прогрійте ще хвилину.
Яблука очистіть, наріжте тонкими скибочками.
Духовку розігрійте до 200 °С.
Тісто розкотіть на аркуші пергаменту в коло. Викладіть по центру груші з родзинками, зверху – яблука, злегка присипте цукром.
Підніміть краї тіста і защипніть, як у галети. Перекладіть пиріг на деко разом з папером.
Випікайте 35-40 хвилин. Якщо верх почне рум’янитися дуже швидко – прикрийте фольгою.
Готовий пиріг остудіть і присипте цукровою пудрою.
Порада: найсмачнішим є такий пиріг теплим – до чаю або молока.
Вас також можуть зацікавити новини:
Сьогодні багато людей шукають поради з питань психології у друзів чи соціальних мережах. Спочатку це…
На українців, які користуються Приват24 і мають карту ПриватБанку, чекають важливі зміни — фінустанова оголосила…
Де отримати гроші за новою програмою допомоги? Нова допомога з жовтня замінює кілька старих виплат,…
Популярний мобільний оператор змінює низку тарифів на зв'язок: скільки доведеться платити.
Чинна солідарна пенсійна система України працює за принципом фінансової піраміди та приречена на поступове згортання.…
Чи буде магнітна буря 28 вересня, до чого готуватися українцям, чи буде магнітосфера Землі спокійною?