Фото: freepik
Ключові тези:
Зварити ідеальне яйце часом буває складно, у результаті отримуєте або недоварений білок, або переварений жовток. Втім, якщо знати точний час для приготування, можна отримати смачні варені яйця ідеальної текстури.
Раніше ми розповідали, що варто їсти при підвищеному тиску: кардіологи виділили ягоду з унікальним ефектом.
На текстуру варених як білка, так і жовтка безпосередньо впливає час готування.
Якщо він недостатній – білки будуть трохи рідкуватими, а жовтки дуже рідкими. Якщо ж переборщити – жовтки будуть сухими, а білки – гумовими на смак.
Ідеальний варіант – коли білки тверді, а консистенція жовтка – така, як вам потрібна.
Розповідаємо, як довго треба готувати яйця, щоб жовток вийшов рідким, середньо чи круто звареним.
Щоб отримати рідкий жовток, потрібно варити яйця протягом 4-6 хвилин. У такому разі білки повністю застигнуть, але залишаться ніжними, а жовток буде рідким.
Якщо хочете отримати ніжну кремову текстуру жовтка, але щоб він не був повністю твердим, варіть його протягом 7-9 хвилин.
Для отримання круто звареного жовтка, яйця потрібно варити протягом 10-12 хвилин.
За словами експертів, не варто варити яйця довше ніж 12 хвилин, оскільки в такому разі залізо та сірка у їхньому складі починають взаємодіяти й жовток стає тьмяного зеленувато-сірого кольору, що виглядає не надто апетитно.
Щоб зварити ідеальні яйця, варто дотримуватися кількох простих правил:
Джерело: Leravi
Вас також можуть зацікавити новини:
Чи мають право пенсіонери одночасно отримувати і зарплату, і пенсію. Пенсійний фонд пояснив нюанси.
Смажена яєчня — проста страва, але тільки на перший погляд. Насправді тут є багато нюансів,…
Міжнародний рейтинг визначив держави, де у 2025 році пенсіонери можуть розраховувати на найвищу якість життя.…
Відкритий банкінг у дії. Національний банк запускає карткові транзакції з повною ідентифікацією.
24 вересня в Україні різко похолодає. Очікуються нічні заморозки.
Мочений виноград – ароматна та пікантна закуска, яку легко приготувати вдома. Усього кілька інгредієнтів, трохи…