Фото: freepik
Ключові тези:
Зварити ідеальне яйце часом буває складно, у результаті отримуєте або недоварений білок, або переварений жовток. Втім, якщо знати точний час для приготування, можна отримати смачні варені яйця ідеальної текстури.
Раніше ми розповідали, що варто їсти при підвищеному тиску: кардіологи виділили ягоду з унікальним ефектом.
На текстуру варених як білка, так і жовтка безпосередньо впливає час готування.
Якщо він недостатній – білки будуть трохи рідкуватими, а жовтки дуже рідкими. Якщо ж переборщити – жовтки будуть сухими, а білки – гумовими на смак.
Ідеальний варіант – коли білки тверді, а консистенція жовтка – така, як вам потрібна.
Розповідаємо, як довго треба готувати яйця, щоб жовток вийшов рідким, середньо чи круто звареним.
Щоб отримати рідкий жовток, потрібно варити яйця протягом 4-6 хвилин. У такому разі білки повністю застигнуть, але залишаться ніжними, а жовток буде рідким.
Якщо хочете отримати ніжну кремову текстуру жовтка, але щоб він не був повністю твердим, варіть його протягом 7-9 хвилин.
Для отримання круто звареного жовтка, яйця потрібно варити протягом 10-12 хвилин.
За словами експертів, не варто варити яйця довше ніж 12 хвилин, оскільки в такому разі залізо та сірка у їхньому складі починають взаємодіяти й жовток стає тьмяного зеленувато-сірого кольору, що виглядає не надто апетитно.
Щоб зварити ідеальні яйця, варто дотримуватися кількох простих правил:
Джерело: Leravi
Вас також можуть зацікавити новини:
Прийшла помилкова квитанція за опалення? Ось коли можна не платити і домагатися перерахунку.
Вже скоро електронні трудові книжки стануть обов’язковими. Дізнайтесь крайній термін переводу документа у цифровий формат.
На кордоні колапс. База митниці “лягла”, рух тимчасово заблоковано.
Борги перед державою не дозволять українцям розпоряджатися майном і фінансовими активами. Банки, МВС і нотаріуси…
Кабмін компенсує витрати ветеранів. Хто з колишніх військових може розраховувати на фінансову підтримку?
Дощі, тумани та стабільне тепло. Чого чекати від погоди наступного тижня?