Ключові тези:
- Сливи – не тільки для десертів: Фрукти відмінно поєднуються з м’ясом та птицею, надаючи стравам пікантну кислинку.
- Крученики зі сливами — оригінальне осіннє блюдо: Просте у приготуванні, але незвичайне до смаку, воно здатне урізноманітнити повсякденне меню.
- Вершково-фруктовий соус робить м’ясо особливо ніжним: Завдяки поєднанню сметани, слив та спецій страва виходить соковитою та ароматною.
Ми зазвичай звикли споживати сливи у натуральному вигляді, додавати до випічки, варити компоти або варення. Проте сливи смакують і з м’ясом чи птицею, також з них виходять чудові соуси. Фруктова кислинка прекрасно відтінює смак м’яса. Пропонуємо вам кілька корисних і смачних рецептів, які урізноманітнять щоденне меню.
Крученики зі сливами
Інгредієнти
- Свинина (або курка, індичка) – 400 г
- Сливи – 100 г
- Часник – 2 зубчики
- Сметана – 5 ст. ложок
- Вода – 50 мл
- Сіль, чорний перець – до смаку
- Рослинна олія – для змащування форми
Приготування
- М’ясо наріжте на тонкі пластини і трохи відбийте.
- Посоліть, поперчіть, додайте третину сметани та подрібнений часник. Перемішайте.
- Сливи вимийте, видаліть кісточки і дрібно наріжте.
- На край кожного м’ясного шматка викладіть трохи сливової начинки.
- Згорніть м’ясо рулетиками, за потреби закріпіть кулінарною ниткою.
- Форму для запікання смажте олією і викладіть рулетом.
- Сметану, що залишилася, змішайте з водою, спеціями (можна додати хмелі-сунелі або інші приправи). Залийте цією сумішшю рулети.
- Запікайте в розігрітій до 180 ° C духовці близько 40 хвилин.
Читайте також: