Оригінальний рецепт із сливи: пікантні ідеї для м’ясних страв

Этот материал также доступен на русском языке

маринованные сливы
Сливи - це не тільки варення та компот. Ділимося оригінальним рецептом маринованих злив, які легко готувати та приємно подавати.

Ключові тези:

  • Сливи – не тільки для варення: фрукт відмінно поєднується з м’ясом та птахом, його можна використовувати у пікантних стравах.
  • Мариновані сливи – альтернатива магазинним соусам: готуються швидко, зберігаються довго, підходять до м’ясних страв.
  • Фруктово-пряний маринад готується за 15 хвилин: сливи з цибулею, уксусом і спеціями набувають насичений смак та аромат.

Оригінальні рецепти із сливи

Сезон слив у розпалі, фіолетові плоди скрізь: у супермаркетах, на прилавках на базарі.

Ми зазвичай звикли споживати сливи у натуральному вигляді, додавати у випічку, варити компоти або варення. Однак сливи смачні і з м’ясом або птахом, також з них виходять чудові соуси. Фруктова кислинка чудово відтіняє смак м’яса.

Пропонуємо вам оригінальний рецепт маринованих слив – за вуха не відтягнеш!

 Мариновані сливи

Мариновані сливи зможуть замінити нам магазинні соуси, які можна подавати до страв з м’яса та птиці. У холодильнику вони можуть зберігатися до двох місяців. Готуються протягом усього 15 хвилин.

Інгредієнти

  • Сливи – 0,5 кілограма,
  • солодка цибуля – 2-3 штуки,
  • вода – 250 грамів,
  • оцет – 100 грамів,
  • цукор – 5 столових ложок,
  • гвоздика – 5-6 штук,
  • чорний перець, сіль, кориця – за смаком.

Приготування

  1. Всі інгредієнти, окрім слив і цибулі, змішати, довести до кипіння. Одразу зняти з плити.
  2. Сливи розрізати навпіл, вийняти кісточки.
  3. Цибулю порізати на 4 частинки, розділити на окремі смужки.
  4. Викладаємо частини цибулі та сливи у банку шарами.
  5. Заливаємо маринадом.

Вживати можна вже за 12 годин, зберігати у холодильнику.

Читайе також:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?