Ключові тези
Напевно ви не раз помічали на полицях магазинів оселедець з написом “Матіас” – він відрізняється м’яким смаком, ніжним м’ясом і, як правило, дорожче звичайного солоного оселедця. Але мало хто знає, що за цим смаком стоїть ціла історія та особлива технологія приготування.
Матіас – це не сорт риби, а спосіб обробки оселедця. Основна відмінність – у віці риби, способі засолювання та смакових характеристиках. Як сировина використовується молодий норвезький оселедець, який ще не встиг досягти статевої зрілості. Саме тому в неї немає ікри та молок, а м’ясо – особливо ніжне та жирне, із вмістом жиру понад 16%.
Крім того, для приготування Матіасу використовується м’який маринад з мінімальною кількістю солі та великою кількістю спецій. На відміну від традиційного оселедця, який часто маринують з оцтом, олією чи гірчицею, Матіас зберігає більш натуральний та делікатний смак.
Не менш важлива і сезонність: вилов відбувається строго в період з кінця травня до середини липня. Саме в цей час риба має найкращі смакові якості. І, нарешті, у Матіаса видаляються всі кістки, що робить його особливо зручним для вживання.
Читайте також:
З 1 листопада в Україні заборонено вилов риби у зимувальних ямах – місцях зимівлі риби.
Місто дякує за прожиті роки: в одному із міст запускають стипендію для літніх українців —…
Восени троянди потребують не стимуляції зростання, а зміцнення. Правильне підживлення перед зимою допомагає кущам пережити…
Постійний дискомфорт у горлі, відчуття «клубка», біль у передній частині шиї, дратівливість, нервозність — усе…
Українців масово дурять через оголошення про продаж дров, залишаючи людей без грошей та деревини. Розбираємось,…
В Україні готують нову програму, яка дасть змогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) отримати житло у…