Новини

Осіннє меню: запечена курка зі сливами – просто, ароматно, незвичайно

Ключові тези:

  • Сливи – не тільки для десертів: Восени сливи можна використовувати не тільки в компотах і вареннях, але і в цікавих м’ясних стравах – вони чудово поєднуються з куркою, додаючи їй фруктову кислинку та глибину смаку.
  • Запечена курка зі сливами – простий і ефектний рецепт: Усього кілька інгредієнтів і кроків – і ви отримаєте ароматну, ситну та незвичайну страву, що підходить як для повсякденного, так і для святкового столу.
  • Сезонне осіннє меню: Ця страва – чудова ідея для осіннього меню, коли хочеться затишку, теплоти та нових смакових поєднань.

Осіннє меню

Ми зазвичай звикли споживати сливи у натуральному вигляді, додавати до випічки, варити компоти або варення. Проте сливи смакують і з м’ясом чи птицею, також з них виходять чудові соуси. Фруктова кислинка прекрасно відтінює смак м’яса. Пропонуємо вам корисний та смачний рецепт, який урізноманітнить щоденне меню.

Запечена курка зі сливами

Інгредієнти

  • Курячі стегна — 5 штук,
  • сливи — 10 штук,
  • цибуля — 3 штуки,
  • цукор — 2 столові ложки,
  • кориця — 1 чайна ложка,
  • олія – 2 столові ложки,
  • лимонний сік, сіль, перець — за смаком.

Приготування

  1. Духовку розігріти до 200 градусів.
  2. Цукор змішати з корицею.
  3. Сливи помити, витерти насухо. Розрізати навпіл, видалити кісточки.
  4. Цибулю почистити, розрізати навпіл.
  5. Форму для запікання змастити олією, викласти половинки слив і цибулю. Посипати сумішшю цукру та кориці.
  6. Поставити в духовку на 15-20 хвилин — поверхня слив і цибулі має карамелізуватися.
  7. Курку помити, витерти насухо паперовими рушниками.
  8. Викласти в глибоку миску, збризнути лимонним соком і олією, посипати сіллю та перцем. Добре перемішати руками, щоб спеції та олія огорнули курку з усіх боків.
  9. Дістати запечені сливи з духовки, викласти на них курку.
  10. Накрити форму кришкою або фольгою, поставити в духовку. Запікати 30 хвилин.
  11. Дістати з духовки, зняти кришку або фольгу.
  12. Повернути в духовку на 10-15 хвилин, щоб утворилася скоринка.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на четвер, 11 вересня: що наробить циклон

У четвер, 11 вересня, під впливом потужного антициклону з північного сходу по всій Україні встановиться…

10/09/2025 23:47
  • Новини

Магнітні бурі на четвер, 11 вересня 2025 року: хвилювання чи спокійна обстановка

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня? Який прогноз у фахівців?

10/09/2025 22:53
  • Новини

Чим відрізняється Матіас від звичайного оселедця: просте пояснення, у чому різниця

Ніжний смак, відсутність кісток та мінімум солі – все це Матіас. Чому він такий популярний…

10/09/2025 21:57
  • Новини

В Україні почали спостерігатися стрибки напруги: що робити при перепадах та як зберегти техніку

Через пошкодження енергосистеми, спричинені атаками Росії, в українських мережах фіксують стрибки напруги. Експерти пояснюють, чим…

10/09/2025 20:59
  • Статті

Стильна чоловіча білизна: як підібрати комплект для особливих випадків?

Особливі події у житті кожного чоловіка вимагають особливої уваги до деталей, включаючи підбір якісної та…

10/09/2025 20:18
  • Новини

Укрпошта змінює процедуру видачі пенсій: що зміниться для українців

Після трагічного авіаудару у селищі Ярова Донецької області "Укрпошта" оголосила про зміну процедури виплати пенсій.

10/09/2025 18:58