Ключові тези:
Борошно — один із головних продуктів у будь-якій кухні, проте воно може псуватися та стати домівкою для харчових шкідників. Розповідаємо, як цього не допустити, з посиланням на ТСН.
Раніше ми радили, як уникнути бризок олії від розпеченої сковороди.
Борошно особливо “люблять” — борошняні жуки, довгоносики та міль. Часто вони потрапляють у пакети ще на етапі виробництва чи зберігання в магазині. У теплі та вологому середовищі комахи швидко розмножуються, і можуть легко “окупувати” всю кухонну шафу.
Допоможуть прості засоби: лавровий лист, часник чи суха гвоздика в контейнері. Також рекомендують раз на місяць протирати шафи оцтовим розчином та не зберігати старе борошно поруч із новим.
Попри міф, що продукт «вічний», терміни зберігання борошна обмежені:
Викидати продукт варто без жалю, якщо він змінив колір, має затхлий чи кислий запах, з’явилися грудочки, павутинка або навіть дрібні жучки.
Не залишайте його в заводському паперовому пакеті. Краще пересипте у герметичні банки, контейнери чи вакуумні пакети.
Перед пересипанням заморозьте борошно на 48 годин, щоб знищити можливих шкідників.
Зберігайте продукт в прохолодному, сухому і темному місці: шафі, коморі чи холодильнику. До речі, морозилці борошно зберігається найдовше, головне — уникати потрапляння вологи під час розморожування.
Читайте також:
Легкий, яскравий і напрочуд простий — цей торт без випічки з желе та вафельних коржів…
В Україні затвердили нові виплати. Кому надаватимуть щомісячну грошову допомогу та в якому розмірі.
Кабінет Міністрів України затвердив нові правила для обчислення страхового стажу для однієї категорії працівників. Що…
Українці можуть суттєво знизити свої рахунки за комуналку, оплативши їх тисячею гривень із «зимової підтримки».…
Частина українських пенсіонерів, яким виповнилося 65 років, мають право на отримання спеціальної доплати. Хто та…
Почала працювати програма «3000 кілометрів Україною». Вона дозволяє подорожувати залізницею безкоштовно — на відстань до…