Понеділок, 25 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяДиня на зиму: як приготувати ароматні цукати в домашніх умовах

Диня на зиму: як приготувати ароматні цукати в домашніх умовах

Этот материал также доступен на русском языке
Цукати з дині - це не тільки смачні ласощі, але і відмінний спосіб зберегти аромат літа на зиму.

Ключові тези:

  • Цукати – смачний спосіб зберегти диню на зиму, але важливо пам’ятати про високий вміст цукру.
  • Процес приготування включає вимочування дині в цукрі, короткочасну термічну обробку та сушіння.
  • Додавання лимонного соку допомагає зберегти привабливий зовнішній вигляд та прозорість цукатів.

Цукати з дині

Ще один спосіб зберегти диню взимку – цукати. Це смачно, проте кількість цукру там є завеликою, тож вживати їх слід обережно.

Раніше ми розповідали про кавуни та дині: що потрібно знати перед покупкою і як зберігати правильно.

Також ми говорили про сушену диню замість цукерок: простий рецепт натурального десерту.

Приготування

  • Для приготування цукатів треба почистити диню від шкірки, нарізати невеликими шматочками і скласти їх у каструлю.
  • Засипати шматочки цукром і прибрати на ніч у холодильник.
  • До ранку диня пустить сік і її потрібно закип’ятити у власному сиропі. Але не варіть довго. Як закипить, дайте проваритися дині три хвилини, і зніміть із вогню, нехай охолоне. Потім знову доведіть до кипіння і остудіть.
  • Додайте сік половинки лимона або трохи лимонної кислоти – так цукати будуть прозорими і світлими.
  • Якщо цукор розчинився, то можна зливати сироп і викладати шматочки дині на піддон електросушарки, або на деко духовки.
  • Час сушіння цукатів із дині в електросушарці близько п̛яти годин, за температури 55 градусів.

Приготуйте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні