Ключові тези:
- Цукати – смачний спосіб зберегти диню на зиму, але важливо пам’ятати про високий вміст цукру.
- Процес приготування включає вимочування дині в цукрі, короткочасну термічну обробку та сушіння.
- Додавання лимонного соку допомагає зберегти привабливий зовнішній вигляд та прозорість цукатів.
Цукати з дині
Ще один спосіб зберегти диню взимку – цукати. Це смачно, проте кількість цукру там є завеликою, тож вживати їх слід обережно.
Раніше ми розповідали про кавуни та дині: що потрібно знати перед покупкою і як зберігати правильно.
Також ми говорили про сушену диню замість цукерок: простий рецепт натурального десерту.
Приготування
- Для приготування цукатів треба почистити диню від шкірки, нарізати невеликими шматочками і скласти їх у каструлю.
- Засипати шматочки цукром і прибрати на ніч у холодильник.
- До ранку диня пустить сік і її потрібно закип’ятити у власному сиропі. Але не варіть довго. Як закипить, дайте проваритися дині три хвилини, і зніміть із вогню, нехай охолоне. Потім знову доведіть до кипіння і остудіть.
- Додайте сік половинки лимона або трохи лимонної кислоти – так цукати будуть прозорими і світлими.
- Якщо цукор розчинився, то можна зливати сироп і викладати шматочки дині на піддон електросушарки, або на деко духовки.
- Час сушіння цукатів із дині в електросушарці близько п̛яти годин, за температури 55 градусів.
Приготуйте також: