Неділя, 24 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяДивовижне смарагдове варення із зелених помідорів - це не розіграш

Дивовижне смарагдове варення із зелених помідорів – це не розіграш

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо у вас залишаться на грядках незрілі помідори або на базарі дешево продаватимуться - не проходьте повз. Ви зможете створити з них вишукані ласощі.

 Ключові тези:

  • Зелені помідори вимагають підготовки: їх необхідно тричі проварити та промити, щоб усунути гіркоту.
  • Шкірку потрібно зняти: після відварювання шкірка легко очищається ножем.
  • Варення готується у сиропі: помідори варяться у цукровому сиропі до загусання, з додаванням лимонної кислоти та ваніліну в кінці.

Як сварити варення із зелених помідорів?

На 60-70 дрібних зелених помідорів:

  • 1 чайна ложка лимонної кислоти;

  • ванілін за смаком.

Для сиропу:

на 1 л води 1 кг цукру

Приготування

  1. Зелені помідори довгастої форми вимити, зрізати плодоніжки та видалити частину насіння. Щоб усунути гіркоту, проваріть помідори тричі по кілька хвилин, щоразу в новій воді. Після кожного варіння обов’язково промивайте холодною водою.

  2. У процесі варіння шкірка стане зморшкуватою її легко зняти ножем. Очищені від шкірки помідори перекладіть у підготовлений сироп і варіть до загусання.

  3. За кілька хвилин до готовності додайте лимонну кислоту – під час варіння природна кислотність плодів втрачається. Для аромату додайте трохи ваніліну.

  4. Гаряче варення розлийте в стерилізовані банки, герметично закупорте і залиште догори дном до повного остигання.

Читайте  також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні