Ключові тези:
- Зелені помідори вимагають підготовки: їх необхідно тричі проварити та промити, щоб усунути гіркоту.
- Шкірку потрібно зняти: після відварювання шкірка легко очищається ножем.
- Варення готується у сиропі: помідори варяться у цукровому сиропі до загусання, з додаванням лимонної кислоти та ваніліну в кінці.
Як сварити варення із зелених помідорів?
На 60-70 дрібних зелених помідорів:
-
1 чайна ложка лимонної кислоти;
-
ванілін за смаком.
Для сиропу:
на 1 л води 1 кг цукру
Приготування
-
Зелені помідори довгастої форми вимити, зрізати плодоніжки та видалити частину насіння. Щоб усунути гіркоту, проваріть помідори тричі по кілька хвилин, щоразу в новій воді. Після кожного варіння обов’язково промивайте холодною водою.
-
У процесі варіння шкірка стане зморшкуватою її легко зняти ножем. Очищені від шкірки помідори перекладіть у підготовлений сироп і варіть до загусання.
-
За кілька хвилин до готовності додайте лимонну кислоту – під час варіння природна кислотність плодів втрачається. Для аромату додайте трохи ваніліну.
-
Гаряче варення розлийте в стерилізовані банки, герметично закупорте і залиште догори дном до повного остигання.
Читайте також: