Середа, 13 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПряний овочевий салат за 30 хвилин: баклажани, морква та перець

Пряний овочевий салат за 30 хвилин: баклажани, морква та перець

Этот материал также доступен на русском языке
Цей пряний рецепт з баклажанами, морквою та болгарським перцем легко готується та ідеально підходить як гарнір або самостійна страва.

Ключові тези:

  1. Простий і швидкий рецепт маринованого овочевого салату – з доступними інгредієнтами та мінімальною термічною обробкою.
  2. Корисна та ароматна страва — поєднує баклажани, моркву та перець із прянощами та оцтом для яскравого смаку.
  3. Відмінно зберігається і подається охолодженим – ідеальний салат як для повсякденного столу, так і для заготівлі.

Раніше ми пропонували салат, який замінить вечерю: картопля, бекон та свіжі овочі

Овочевий пряний салат

Інгредієнти

  • «Баклажани – 3 штуки,
  • морква – 3 штуки,
  • болгарський перець – 2 штуки,
  • олія – 0,5 склянки,
  • оцет – 1 склянка,
  • часник – 2-3 зубчики,
  • цукор – 0,5 склянки,
  • зелень кропу, сіль, чорний мелений перець – за смаком. 

Приготування

  1. Баклажани і перець нарізати кубиками, моркву – кільцями.
  2. У глибокій каструлі нагріти два літри води, довести до кипіння, додати олію, оцет, сіль і цукор.
  3. По черзі відварити овочі.
  4. Морква – 15 хвилин із моменту закипання, баклажани і перець – 3 хвилини.
  5. Овочі остудити.
  6. Додати чорний перець, подрібнений кріп і часник. Якщо потрібно – досолити.
  7. Настояти пару годин, подавати охолодженим».

Олена Степанівна, м. Новоград-Волинський

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті