Новини

Як зварити ароматне варення з білого наливу – покроковий рецепт

Ключові тези:

  1. Варення з яблук сорту «білий налив» вариться у три підходи з наполяганням між етапами.
  2. Цукор додається одразу, без води – яблука самі пускають сік.
  3. Готове варення має янтарний колір, густу текстуру і добре зберігається взимку.

Як зварити варення із білого наливу?

Це класичний рецепт ароматного варення із яблук сорту «білий налив». Взимку його можна не тільки додавати в пироги та рулети – ласуни запросто з’їдять півлітрову баночку за раз!

Інгредієнти

  • Яблука – 2 кг (в очищеному вигляді),
  • цукор – близько 800 г.

Приготування

  1. Яблука добре промийте, розріжте на великі часточки, видаливши серцевину з кісточками. Перекладіть в каструлю або таз для варіння варення. Засипте цукром і залиште на ніч – нехай пустять сік.

  2. Зранку поставте посудину на сильний вогонь. Коли варення закипить, зменште вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити і дайте повністю охолонути.

  3. Наступного дня знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть ще 10 хвилин. Маса стане янтарною і помітно загусне.

  4. Після остигання проваріть втретє – тепер 5 хвилин, не забуваючи помішувати дерев’яною ложкою. Варення готове.

Розкладіть його у чисті простерилізовані банки, накрийте кришками і дайте повністю охолонути. Тільки після цього банки можна закатати герметично.

Новое на сайте

  • Новини

Туман і нічні морози: якою буде погода в Україні 22 грудня

Тиждень в Україні розпочнеться з туманів і прохолодних ночей. Попри зимовий характер погоди, сильних опадів…

21/12/2025 22:00
  • Новини

Понеділок пройде під знаком Сонця: наскільки небезпечною буде магнітна буря 22 грудня

Початок тижня для українців пройде під впливом помірних геомагнітних коливань. Фахівці закликають уважніше поставитися до…

21/12/2025 21:00
  • Новини

Тиждень тиші та усвідомлених рішень: гороскоп на 22-28 грудня

Кінець грудня налаштовує на тишу, ясність і внутрішню рівновагу. Події цього тижня підкажуть, від чого…

21/12/2025 19:30
  • Новини

Šunkofleky по-домашньому: як приготувати чеську макаронну запіканку

Чехія має власну версію улюбленої багатьма макаронної запіканки — ситну та ароматну šunkofleky. Цю страву…

21/12/2025 18:00
  • Новини

Кращі українські сорти салатів, які ідеально підходять для клімату нашої країни

Українські селекціонери створили сорти салатів, які стабільно дають гарний урожай у різних кліматичних зонах країни.…

21/12/2025 17:00
  • Новини

Оренда житла і рахунки: за що відповідає власник, а за що — мешканець

Оренда житла в Україні інколи супроводжується суперечками щодо комунальних платежів. Юристи радять заздалегідь визначити, хто…

21/12/2025 16:00