Ключові тези:
Це класичний рецепт ароматного варення із яблук сорту «білий налив». Взимку його можна не тільки додавати в пироги та рулети – ласуни запросто з’їдять півлітрову баночку за раз!
Яблука добре промийте, розріжте на великі часточки, видаливши серцевину з кісточками. Перекладіть в каструлю або таз для варіння варення. Засипте цукром і залиште на ніч – нехай пустять сік.
Зранку поставте посудину на сильний вогонь. Коли варення закипить, зменште вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити і дайте повністю охолонути.
Наступного дня знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть ще 10 хвилин. Маса стане янтарною і помітно загусне.
Після остигання проваріть втретє – тепер 5 хвилин, не забуваючи помішувати дерев’яною ложкою. Варення готове.
Розкладіть його у чисті простерилізовані банки, накрийте кришками і дайте повністю охолонути. Тільки після цього банки можна закатати герметично.
Чи можна молитися за всіх поспіль — чи є винятки? Чи може молитва нашкодити тому,…
Непотрібне – не означає марне. Сьогоднішня тема із циклу Дмитра Жогова — жувальна гумка із…
У скарбничці корисних порад лише те, що працює! Як почистити обробну дошку без хімії, коли…
Риба вийшла на жор! Щука, окунь, лящ — все йде на рахунок. Дізнайся, коли і…
Операція на серці після 80 років – це не фантастика, а сучасна реальність. Завдяки досягненням…
З 2026 року українська система соціальної підтримки кардинально змінюється. Що важливо знати вже зараз –…