Ключові тези:
Це класичний рецепт ароматного варення із яблук сорту «білий налив». Взимку його можна не тільки додавати в пироги та рулети – ласуни запросто з’їдять півлітрову баночку за раз!
Яблука добре промийте, розріжте на великі часточки, видаливши серцевину з кісточками. Перекладіть в каструлю або таз для варіння варення. Засипте цукром і залиште на ніч – нехай пустять сік.
Зранку поставте посудину на сильний вогонь. Коли варення закипить, зменште вогонь до мінімуму і варіть 10 хвилин. Потім зніміть з плити і дайте повністю охолонути.
Наступного дня знову доведіть до кипіння, постійно помішуючи, і варіть ще 10 хвилин. Маса стане янтарною і помітно загусне.
Після остигання проваріть втретє – тепер 5 хвилин, не забуваючи помішувати дерев’яною ложкою. Варення готове.
Розкладіть його у чисті простерилізовані банки, накрийте кришками і дайте повністю охолонути. Тільки після цього банки можна закатати герметично.
Сьогодні українці можуть виходити на пенсію у 60, 63 або 65 років. Конкретний вік залежить…
Хоча халва прийшла до нас зі Сходу, сьогодні вона давно стала звичною для української кухні.…
У четвер у більшості регіонів України буде суха погода та спокійний день без опадів. Однак…
Короткий перепочинок закінчено, Землю знову чекає серія магнітних бур. Поки що складно сказати, на скільки…
Швидке заряджання стало невід'ємною частиною сучасних смартфонів, але за зручність доводиться платити. Експерти попереджають: прискорені…
Не хочете витрачати багато часу на готування, але хочете поїсти смачно? Спагетті з фрикадельками в…