Ключові тези:
Цей пиріг – справжня знахідка для тих, хто постить, не їсть м’яса або просто любить цибулю. Смак виходить насиченим, злегка солодкуватим, з ароматною начинкою та м’яким, пишним тестом. Хоча «Цибульник» – страва пісна, вона настільки смачна, що чудово підійде і для звичайного обіду, і для недільного столу.
Для тіста: борошно – 4,5 склянки, сухі дріжджі – 1 пачка (11 г), тепла вода – 1,5 склянки, олія – 0,5 склянки, цукор – 2 столові ложки, сіль – 1 чайна ложка, крохмаль – 1 столова ложка.
Для начинки: цибуля ріпчаста – 1 кг, олія – 50-70 г, сіль, чорний перець – за смаком.
Тісто. У теплій воді розчиніть сіль, цукор та дріжджі. Додайте олію, крохмаль і частину борошна. Поступово вводьте решту борошна і замісіть м’яке тісто. Накрийте рушником і залиште підходити на 20–30 хвилин.
Начинка. Цибулю очистіть, наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на сковороді з олією до золотистого кольору (15–20 хвилин). Посоліть, поперчіть, остудіть.
Формування пирога. Тісто розділіть на 6 частин. Перший пласт викладіть у змащену форму, зробивши бортики. Зверху – частину начинки. Потім знову – пласт тіста, начинка, і так до кінця. Останнім шаром – тісто. Краї защипніть. За бажанням прикрасьте пиріг. Змастіть верх рослинною олією.
Випікання. Розігрійте духовку до 190°C. Випікайте пиріг близько 30 хвилин до рум’яної скоринки.
Якщо у вас залишився шматочок пирога – розігрійте його на сковороді з краплею олії під кришкою. Смак – наче щойно з печі.
Вам буде цікаво:
Пенсіонери можуть онлайн дізнатися, чи зарахував Пенсійний фонд проходження ідентифікації. Як це зробити?
Якісне професійне насіння подарує гарні врожаї та здорові рослини. Тому в першу чергу добротний врожай…
Вторинний ринок електроніки поступово стає повноцінною альтернативою купівлі нових приладів. Побутова техніка б/у дозволяє оснастити…
Синдром дефіциту уваги та гіперактивності традиційно асоціюють із дитячим віком. Проте сучасна медицина дедалі частіше…
Морква – це популярна культура, яку вирощують практично всі, хто має город. Але не всім…
Малосольна та пряна скумбрія – це чудовий варіант для святкового столу. А завдяки цьому рецепту…