Новини

Баклажани по-грузинськи на зиму – ніколи не набридають: готуйте одразу кілька порцій

Ключові тези:

  • Баклажани по-грузинськи — це пікантна та ароматна заготовка на зиму, насичена смаком часнику, гострого та солодкого перцю, зелені та спецій.
  • Овочі швидко обробляються і тушкуються із заливкою, завдяки чому баклажани зберігають форму, смак і просочуються ароматною заправкою, що підходить для зберігання в банках.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Закуска ідеально підходить як до повсякденної вечері, так і до святкового столу. Закатавши баклажани по-грузинськи на зиму, ви подаруєте собі та близьким смак літа у кожній ложці.

Інгредієнти для закуски на зиму “Баклажани по-грузинськи”

  • баклажани – 1,5 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • олія – 70 – 80 г

Для заправки:

  • помідори – 0,5 кг
  • перець солодкий – 0,5 кг
  • перець гострий – 1/2 шт.
  • часник – 1 головка
  • сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • коріандр – 1 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • петрушка – 30 г
  • кінза – 30 г
  • оцет 9% – 50 мл

 

Приготування найсмачніших баклажанів на зиму

  1. Баклажани миємо, відрізаємо краї з двох боків. Нарізаємо кільцями до 5-7 мм завтовшки. Відправляємо нарізані баклажани в глибоку миску та засипаємо 1 ст. ложкою солі. Даємо постояти 20-25 хвилин, баклажани пустять сік і разом з ним піде гіркота.
  2. У цей час помити помідори, солодкий перець, гіркий перець. Звільнити перець від насіння та перекрутити овочі на м’ясорубці.
  3. Часник очищаємо та подрібнюємо. Зелень також треба подрібнити.
  4. Баклажани віджимаємо від вологи і обсмажуємо на олії з двох сторін до появи золотистого кольору.
  5. В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, паприку, коріандр та мелені овочі з часником та зеленню, перемішуємо та ставимо на плиту. Даємо закипіти, перемішуємо та проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Вливаємо оцет, потім додаємо баклажани, легко перемішуємо, щоб вони не перетворилися на кашу і проварюємо 2-3 хвилини після закипання.
  6. Відразу ж розкладаємо баклажани в стерилізовані банки, закочуємо кришками, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути. Прибираємо у прохолодне місце для зберігання

З цієї кількості овочів має вийти 4 півлітрові баночки баклажанів по-грузинськи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Чому ви платите за газ, навіть якщо його не використовували

Чимало українців здивовані, виявивши у квитанції окрему суму за розподіл газу, навіть якщо самі його…

10/08/2025 13:59
  • Нове в законодавстві

Українців штрафують за свійських тварин: кого не можна утримувати і який штраф доведеться заплатити

В Україні посилили контроль за утриманням диких та небезпечних тварин. Тепер за леопарда у вітальні…

10/08/2025 12:56
  • Новини

Скільки пенсії отримає українець із 36 роками стажу

Українці з повним трудовим стажем можуть розраховувати на гідну пенсію, але розмір виплат значною мірою…

10/08/2025 11:44
  • Статті

Спадщина без заповіту: хто та скільки отримує?

Що робити, якщо померла близька людина і залишилося майно? Кому належить спадщина, якщо немає заповіту,…

10/08/2025 09:47
  • Новини

Фаршировані помідори з м’ясом та рисом: просто, смачно, по-домашньому

Фаршировані помідори - ідеальний варіант для вечері, коли хочеться чогось ситного, але не надто важкого.

10/08/2025 08:44
  • Новини

Новий штам ковіда захопив уже 8 областей України: що відомо про Stratus і як він проявляється

Вірус Stratus поширюється Україною — він небезпечніший за швидкістю передачі. Лікарі відзначають підступні симптоми та…

10/08/2025 07:48