Новини

Баклажани по-грузинськи на зиму – ніколи не набридають: готуйте одразу кілька порцій

Ключові тези:

  • Баклажани по-грузинськи — це пікантна та ароматна заготовка на зиму, насичена смаком часнику, гострого та солодкого перцю, зелені та спецій.
  • Овочі швидко обробляються і тушкуються із заливкою, завдяки чому баклажани зберігають форму, смак і просочуються ароматною заправкою, що підходить для зберігання в банках.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Закуска ідеально підходить як до повсякденної вечері, так і до святкового столу. Закатавши баклажани по-грузинськи на зиму, ви подаруєте собі та близьким смак літа у кожній ложці.

Інгредієнти для закуски на зиму “Баклажани по-грузинськи”

  • баклажани – 1,5 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • олія – 70 – 80 г

Для заправки:

  • помідори – 0,5 кг
  • перець солодкий – 0,5 кг
  • перець гострий – 1/2 шт.
  • часник – 1 головка
  • сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • коріандр – 1 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • петрушка – 30 г
  • кінза – 30 г
  • оцет 9% – 50 мл

 

Приготування найсмачніших баклажанів на зиму

  1. Баклажани миємо, відрізаємо краї з двох боків. Нарізаємо кільцями до 5-7 мм завтовшки. Відправляємо нарізані баклажани в глибоку миску та засипаємо 1 ст. ложкою солі. Даємо постояти 20-25 хвилин, баклажани пустять сік і разом з ним піде гіркота.
  2. У цей час помити помідори, солодкий перець, гіркий перець. Звільнити перець від насіння та перекрутити овочі на м’ясорубці.
  3. Часник очищаємо та подрібнюємо. Зелень також треба подрібнити.
  4. Баклажани віджимаємо від вологи і обсмажуємо на олії з двох сторін до появи золотистого кольору.
  5. В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, паприку, коріандр та мелені овочі з часником та зеленню, перемішуємо та ставимо на плиту. Даємо закипіти, перемішуємо та проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Вливаємо оцет, потім додаємо баклажани, легко перемішуємо, щоб вони не перетворилися на кашу і проварюємо 2-3 хвилини після закипання.
  6. Відразу ж розкладаємо баклажани в стерилізовані банки, закочуємо кришками, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути. Прибираємо у прохолодне місце для зберігання

З цієї кількості овочів має вийти 4 півлітрові баночки баклажанів по-грузинськи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі в неділю, 28 грудня

Чи буде магнітна буря в неділю. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

27/12/2025 23:02
  • Новини

Морози чи потепління: синоптики зробили перші прогнози на січень

Погода в січні цього року може здивувати: що очікують синоптики.

27/12/2025 22:38
  • Новини

Безоплатні залізничні квитки: як оформити та куди можна поїхати

В Україні триває акція «3000 км по Україні», у межах якої можна безкоштовно здійснити до…

27/12/2025 21:51
  • Новини

Частина українців має право на безоплатний ремонт житла: як оформити допомогу

Окремі категорії громадян можуть отримати позачерговий капітальний ремонт будинку або квартири коштом держави.

27/12/2025 21:09
  • Новини

Ці помідори потрібно сіяти на розсаду вже взимку: названо три сорти

Щоб отримати смачні й соковиті томати вчасно, пізні сорти радять висівати ще наприкінці зими. Які…

27/12/2025 19:56
  • Новини

Смачніший, ніж “Пташине молоко”: готуємо неймовірний шоколадний торт без випічки

Перетворіть прості інгредієнти на смачний торт, який за текстурою нагадує класичне "Пташине молоко".

27/12/2025 18:00