Новини

Баклажани по-грузинськи на зиму – ніколи не набридають: готуйте одразу кілька порцій

Ключові тези:

  • Баклажани по-грузинськи — це пікантна та ароматна заготовка на зиму, насичена смаком часнику, гострого та солодкого перцю, зелені та спецій.
  • Овочі швидко обробляються і тушкуються із заливкою, завдяки чому баклажани зберігають форму, смак і просочуються ароматною заправкою, що підходить для зберігання в банках.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Закуска ідеально підходить як до повсякденної вечері, так і до святкового столу. Закатавши баклажани по-грузинськи на зиму, ви подаруєте собі та близьким смак літа у кожній ложці.

Інгредієнти для закуски на зиму “Баклажани по-грузинськи”

  • баклажани – 1,5 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • олія – 70 – 80 г

Для заправки:

  • помідори – 0,5 кг
  • перець солодкий – 0,5 кг
  • перець гострий – 1/2 шт.
  • часник – 1 головка
  • сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • коріандр – 1 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • петрушка – 30 г
  • кінза – 30 г
  • оцет 9% – 50 мл

 

Приготування найсмачніших баклажанів на зиму

  1. Баклажани миємо, відрізаємо краї з двох боків. Нарізаємо кільцями до 5-7 мм завтовшки. Відправляємо нарізані баклажани в глибоку миску та засипаємо 1 ст. ложкою солі. Даємо постояти 20-25 хвилин, баклажани пустять сік і разом з ним піде гіркота.
  2. У цей час помити помідори, солодкий перець, гіркий перець. Звільнити перець від насіння та перекрутити овочі на м’ясорубці.
  3. Часник очищаємо та подрібнюємо. Зелень також треба подрібнити.
  4. Баклажани віджимаємо від вологи і обсмажуємо на олії з двох сторін до появи золотистого кольору.
  5. В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, паприку, коріандр та мелені овочі з часником та зеленню, перемішуємо та ставимо на плиту. Даємо закипіти, перемішуємо та проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Вливаємо оцет, потім додаємо баклажани, легко перемішуємо, щоб вони не перетворилися на кашу і проварюємо 2-3 хвилини після закипання.
  6. Відразу ж розкладаємо баклажани в стерилізовані банки, закочуємо кришками, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути. Прибираємо у прохолодне місце для зберігання

З цієї кількості овочів має вийти 4 півлітрові баночки баклажанів по-грузинськи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Небезпечна сіль на полицях: чому українцям варто уважно читати етикетки

Після знищення «Артемсолі» українці вимушені купувати переважно імпортну сіль. Але далеко не вся вона відповідає…

12/11/2025 17:00
  • Новини

Кабмін розпустив наглядову раду «Енергоатома» після розслідування НАБУ: що трапилося?

Державну компанію, яка є найбільшим виробником електроенергії в країні готують до повного перезавантаження. Причина —…

12/11/2025 16:30
  • Новини

Урожай смородини та аґрусу буде рекордним: обов’язково встигніть зробити це до морозів

Правильний догляд за смородиною та аґрусом у листопаді допоможе рослинам добре перезимувати та навесні рясно…

12/11/2025 15:41
  • Новини

Найніжніший торт “Пташине молоко” без випічки: готуємо просто та швидко

Ніжний, повітряний і неймовірно смачний — цей десерт не потребує складних інгредієнтів чи довгого приготування.

12/11/2025 15:20
  • Новини

Клієнтам ПриватБанку потрібно замінити картки: перевірте, чи є ви в списку

У ПриватБанку попередили про планову заміну банківських карток. Частині клієнтів потрібно особисто відвідати відділення.

12/11/2025 14:58
  • Новини

Мінімальні пенсії в Україні в грудні: чи сподіватися на підвищення?

Кому і скільки нарахують у грудні? Чи зміниться розмір мінімальних виплат для літніх українців в…

12/11/2025 14:31