Новини

Баклажани по-грузинськи на зиму – ніколи не набридають: готуйте одразу кілька порцій

Ключові тези:

  • Баклажани по-грузинськи — це пікантна та ароматна заготовка на зиму, насичена смаком часнику, гострого та солодкого перцю, зелені та спецій.
  • Овочі швидко обробляються і тушкуються із заливкою, завдяки чому баклажани зберігають форму, смак і просочуються ароматною заправкою, що підходить для зберігання в банках.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Закуска ідеально підходить як до повсякденної вечері, так і до святкового столу. Закатавши баклажани по-грузинськи на зиму, ви подаруєте собі та близьким смак літа у кожній ложці.

Інгредієнти для закуски на зиму “Баклажани по-грузинськи”

  • баклажани – 1,5 кг
  • сіль – 1 ст. л.
  • олія – 70 – 80 г

Для заправки:

  • помідори – 0,5 кг
  • перець солодкий – 0,5 кг
  • перець гострий – 1/2 шт.
  • часник – 1 головка
  • сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • коріандр – 1 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • петрушка – 30 г
  • кінза – 30 г
  • оцет 9% – 50 мл

 

Приготування найсмачніших баклажанів на зиму

  1. Баклажани миємо, відрізаємо краї з двох боків. Нарізаємо кільцями до 5-7 мм завтовшки. Відправляємо нарізані баклажани в глибоку миску та засипаємо 1 ст. ложкою солі. Даємо постояти 20-25 хвилин, баклажани пустять сік і разом з ним піде гіркота.
  2. У цей час помити помідори, солодкий перець, гіркий перець. Звільнити перець від насіння та перекрутити овочі на м’ясорубці.
  3. Часник очищаємо та подрібнюємо. Зелень також треба подрібнити.
  4. Баклажани віджимаємо від вологи і обсмажуємо на олії з двох сторін до появи золотистого кольору.
  5. В окремій ємності з’єднуємо сіль, цукор, перець, паприку, коріандр та мелені овочі з часником та зеленню, перемішуємо та ставимо на плиту. Даємо закипіти, перемішуємо та проварюємо на повільному вогні 2 хвилини. Вливаємо оцет, потім додаємо баклажани, легко перемішуємо, щоб вони не перетворилися на кашу і проварюємо 2-3 хвилини після закипання.
  6. Відразу ж розкладаємо баклажани в стерилізовані банки, закочуємо кришками, перевертаємо кришками вниз і даємо охолонути. Прибираємо у прохолодне місце для зберігання

З цієї кількості овочів має вийти 4 півлітрові баночки баклажанів по-грузинськи.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Коли їхати за рибою у жовтні: найкращі дні за місячним календарем

Жовтнева риболовля не терпить поспіху - вона вимагає точності. Враховуємо фази місяця, прогноз погоди та…

28/09/2025 13:33
  • Новини

Відстрочка від мобілізації для студентів: нові правила з 2026 року

Вносяться зміни до правил відстрочки від мобілізації для студентів. Нововведення мають закрити лазівки і чітко…

28/09/2025 11:59
  • Статті

Коли консультації у друзів або по соцмережах можуть нашкодити вашому психічному здоров’ю – плюси та мінуси “самопомочі” і неформальних порад

Сьогодні багато людей шукають поради з питань психології у друзів чи соціальних мережах. Спочатку це…

28/09/2025 11:18
  • Новини

Українців, які користуються Приват24 та мають карту ПриватБанку, попередили про нововведення

На українців, які користуються Приват24 і мають карту ПриватБанку, чекають важливі зміни — фінустанова оголосила…

28/09/2025 10:59
  • Новини

Як оформити нову допомогу: де отримати гроші і кому вона належить

Де отримати гроші за новою програмою допомоги? Нова допомога з жовтня замінює кілька старих виплат,…

28/09/2025 09:51
  • Новини

Пісочний пиріг з яблуками, грушами та родзинками – без форми, без зайвої суєти

Хрумке тісто, соковита фруктова начинка та мінімум зусиль – цей пісочний пиріг з яблуками, грушами…

28/09/2025 08:42