Неділя, 3 Серпня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗолотий запас: заготівля кабачкової ікри на користь

Золотий запас: заготівля кабачкової ікри на користь

Хочете запастися смачною овочевою закускою на зиму? Спробуйте приготувати кабачкову ікру за простим рецептом: ароматні обсмажені овочі, томат-пюре та трохи спецій – смак, знайомий із дитинства.

Ключові тези:

  1. Кабачкова ікра – це смачна заготівля з обсмажених овочів, яку можна приготувати вдома та законсервувати на зиму.
  2. Для приготування ікри використовують кабачки, моркву, цибулю, томат-пюре та спеції, а готову суміш стерилізують у банках для зберігання.

Чи вмієте ви консервувати ікру із кабачків?

Інгредієнти

На 1 кг ікри:

  • 800 г кабачків,
  • 50 г моркви,
  • 10 г кореня петрушки,
  • 50 г цибулі, 1
  • 00 г томат-пюре,
  • зелень, сіль, цукор, перець за смаком.

Приготування

Ікру готують із суміші просмажених овочів, додаючи томат-пасту або томат-пюре, сіль, цукор, зелень, прянощі.

  1. Вимиті кабачки нарізати, обсмажити на олії та пропустити через м’ясорубку.
  2. Окремо обсмажити цибулю, моркву, томат-пюре, додати інші спеції.
  3. Потім все змішати і протушкувати на слабкому вогні до готовності.
  4. Суміш розкласти в банки і простерилізувати: півлітрові банки – 20-25, літрові – 35-40 хвилин.

З книги «Золота енциклопедія домашнього консервування»

Корисна порада

Майте на увазі, сирі лісові гриби не зберігають навіть у холодильнику вони швидко псуються і можуть стати небезпечними.

Ми розповідали про гриби: 10 правил для початківців та досвідчених грибників: як збирати гриби і не отруїтися

Якщо ви не плануєте готувати їх одразу, обов’язково відваріть: залийте водою, доведіть до кипіння, злийте першу воду і проваріть ще 20–30 хвилин. Після цього гриби можна зберігати в холодильнику до двох діб або заморозити про запас.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні