Ключові тези:
- Кабачкова ікра – це смачна заготівля з обсмажених овочів, яку можна приготувати вдома та законсервувати на зиму.
- Для приготування ікри використовують кабачки, моркву, цибулю, томат-пюре та спеції, а готову суміш стерилізують у банках для зберігання.
Чи вмієте ви консервувати ікру із кабачків?
Інгредієнти
На 1 кг ікри:
- 800 г кабачків,
- 50 г моркви,
- 10 г кореня петрушки,
- 50 г цибулі, 1
- 00 г томат-пюре,
- зелень, сіль, цукор, перець за смаком.
Приготування
Ікру готують із суміші просмажених овочів, додаючи томат-пасту або томат-пюре, сіль, цукор, зелень, прянощі.
- Вимиті кабачки нарізати, обсмажити на олії та пропустити через м’ясорубку.
- Окремо обсмажити цибулю, моркву, томат-пюре, додати інші спеції.
- Потім все змішати і протушкувати на слабкому вогні до готовності.
- Суміш розкласти в банки і простерилізувати: півлітрові банки – 20-25, літрові – 35-40 хвилин.
З книги «Золота енциклопедія домашнього консервування»
Корисна порада
Майте на увазі, сирі лісові гриби не зберігають навіть у холодильнику – вони швидко псуються і можуть стати небезпечними.
Ми розповідали про гриби: 10 правил для початківців та досвідчених грибників: як збирати гриби і не отруїтися
Якщо ви не плануєте готувати їх одразу, обов’язково відваріть: залийте водою, доведіть до кипіння, злийте першу воду і проваріть ще 20–30 хвилин. Після цього гриби можна зберігати в холодильнику до двох діб або заморозити про запас.
Вас також можуть зацікавити новини: