Фото: freepik
Ключові тези:
Сезон закруток – у самому розпалі. Але цього року потрібно бути особливо обережними, адже на прилавках магазинів з’явилася сіль, яка легко може зіпсувати закрутки – зробити їх несмачними чи навіть стати причиною зривання кришок. Розповідаємо, що краще не купувати.
Раніше ми розповідали, які дев’ять продуктів категорично не можна зберігати на нижніх полицях холодильника.
Після того, як найбільше виробниче об’єднання з видобутку солі “Артемсіль” опинилося під окупацією, в Україну почали завозити імпортну сіль, передусім турецьку. Проте вона небезпечна для закруток.
Як пояснила біохімікиня Ольга Гуренко в ефірі “Сніданку з 1+1”, така сіль містить добавку Е536 (фероціанід калію) — це харчова технологічна добавка-антизлежувач, що перешкоджає солі збиватися у грудки. Негативний наслідок використання цієї добавки — те, що при консервації ця добавка порушує природну ферментацію. Тому огірки чи кабачки не будуть такими хрусткими, квашена капуста перетвориться на слизьку масу, самі банки із закруткою часто починають бродити і навіть вибухати.
Якщо ви хочете уникнути зриву банок і несмачної консервації, детально вивчайте опис на пачці із сіллю перед купівлею:
Вас також можуть зацікавити новини:
17 вересня атмосферний фронт несе дощову та вологу погоду. У східних та південних областях очікується…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня, що говорять про активність Сонця астрофізики?
Ці фіолетові овочі смачні, малокалорійні і при правильному приготуванні стають справжньою криницею вітамінів. Дізнайтесь, про…
У бюджеті-2026 на субсидії та пільги передбачили 42,321 млрд грн – підтримку отримають 2,7 мільйона…
Коли мова заходить про смачний і ароматний бульйон, більшість із нас згадує курячі крильця або…
Українські ветерани можуть розраховувати на підвищену пенсію та надбавки, які залежать від прожиткового мінімуму. Подробиці…