Фото: freepik
Ключові тези:
Сезон закруток – у самому розпалі. Але цього року потрібно бути особливо обережними, адже на прилавках магазинів з’явилася сіль, яка легко може зіпсувати закрутки – зробити їх несмачними чи навіть стати причиною зривання кришок. Розповідаємо, що краще не купувати.
Раніше ми розповідали, які дев’ять продуктів категорично не можна зберігати на нижніх полицях холодильника.
Після того, як найбільше виробниче об’єднання з видобутку солі “Артемсіль” опинилося під окупацією, в Україну почали завозити імпортну сіль, передусім турецьку. Проте вона небезпечна для закруток.
Як пояснила біохімікиня Ольга Гуренко в ефірі “Сніданку з 1+1”, така сіль містить добавку Е536 (фероціанід калію) — це харчова технологічна добавка-антизлежувач, що перешкоджає солі збиватися у грудки. Негативний наслідок використання цієї добавки — те, що при консервації ця добавка порушує природну ферментацію. Тому огірки чи кабачки не будуть такими хрусткими, квашена капуста перетвориться на слизьку масу, самі банки із закруткою часто починають бродити і навіть вибухати.
Якщо ви хочете уникнути зриву банок і несмачної консервації, детально вивчайте опис на пачці із сіллю перед купівлею:
Вас також можуть зацікавити новини:
Малосольна та пряна скумбрія – це чудовий варіант для святкового столу. А завдяки цьому рецепту…
Новий рік – це не просто дата в календарі, а рідкісний вечір, коли можна дозволити…
Мандарини їдять без шкірки, тому багато людей не переймаються питанням, чи треба їх мити. Зняли…
В українських домогосподарствах зростає ризик отримання великих штрафів за порушення правил користування природним газом. Оператори…
Який Новий рік без подарунків? Волонтерський центр "Гостинна хата" видає новорічні подарунки дітям. Розповідаємо, як…
Уже майже два роки українці отримують окрему платіжку за нову комунальну послугу — технічне обслуговування…