Ключові тези:
Раніше ми розповідали, яка кава садить серце.
Розчинна кава – це не просто порошок, а результат складного технологічного процесу. Для його виробництва кавові зерна спочатку обсмажують, потім подрібнюють та заливають гарячою водою. Отриману концентровану витяжку сушать, перетворюючи на дрібні гранули чи порошок.
Існує кілька видів розчинної кави:
Основна відмінність – у складі та смаку. Розчинну каву часто роблять із кавової сировини нижчої якості: це можуть бути пошкоджені або недозрілі зерна, а іноді навіть відходи від виробництва меленої кави. Саме тому її смак відрізняється від свіжомеленої і вона менш насичена.
Крім того, для посилення аромату виробники можуть додавати ароматизатори як натуральні, так і синтетичні. Тому розчинна кава пахне по-іншому і нерідко має “хімічну” нотку.
Незважаючи на репутацію “некорисного напою”, у розчинної кави є і плюси:
У помірних кількостях її можна вживати навіть при набряках, проте важливо не перевищувати рекомендоване дозування – 1-2 чашки на день.
Розчинна кава може вимивати кальцій із організму. Це особливо небезпечно для людей похилого віку, адже нестача кальцію сприяє розвитку остеопорозу та болю у суглобах.
Також напій дратує слизову оболонку шлунка. Людям з гастритом, виразкою або іншими захворюваннями шлунково-кишкового тракту рекомендується відмовитися від нього повністю або проконсультуватися з лікарем.
Вас також можуть зацікавити новини:
Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Слкідкуйте за повідомленнями.
Трохи існує настільних ігор, що поєднують за одним столом людей будь-якого віку та інтересів. І…
Яйця - цінний продукт для здорового харчування, багатий на білок і вітаміни. Але як переконатися…
Перехідний період для українців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі, завершується. Водіям потрібно встигнути…
Маєте 42 роки трудового стажу? Тоді у вас є право вийти на пенсію у 60,…
Мариновані помідори заграють новими нотами, якщо в рецепт включити лише один новий ігрендієнт. Такий маринад…