Новини

Як обрати найсмачніший і найсоковитіший кавун: п’ять порад від експерта

Ключові тези:

  • Шеф-кухар поділився порадами щодо правильного вибору кавуна

  • При виборі кавуна слід звертати увагу на п’ять основних ознак, що стосуються його вигляду, ваги та “звучанння”

Не вмієте обирати кавуни й часто купуєте не смачні? Потрібно дотримуватись п’яти простих порад – і ваш вибір завжди буде ідеальним.

Про те, на що саме потрібно звертати увагу при виборі кавуна, розповів професійний кухар та експерт з харчування Крістіан Фехер для видання Express.

Раніше ми розповідали, що потрібно їсти при підвищеному тиску.

П’ять ознак, на які треба звертати увагу при виборі кавуна

Насамперед при виборі кавуна слід звертати увагу на його вигляд. За словами Фехера, потрібно знайти кавун з яскраво-жовтою плямою – це свідчить, що кавун стиглий.

Окрім цього, потрібно звертати увагу на коричневі “шрами” на шкірці. Це так звана “цукрова павутина” або “цукрові плями”, які з’являються, коли цукор просочується крізь шкірку. Таким чином, це означає, що кавун дуже солодкий.

Третьою деталлю, на яку потрібно звертати увагу є область стебла. Якщо воно коричневого кольору – це означає, що кавун дозрів і готовий до збору.

“Кавуни ростуть на землі і прикріплені до лози тим стеблом, яке ви бачите. Коли це стебло стає коричневим, це ознака того, що кавун дозрів і готовий до збору. Якщо кінець стебла зелений, це означає, що кавун зібрали занадто рано і він може бути не таким солодким”, – наголошує Фехер.

Також кавун має бути дуже твердим. Щоб це перевірити, потрібно стиснути ягоду перед купівлею.

Стиглість кавуна також допоможе визначити постукування по ньому.

“Він повинен звучати так, як повне відро води”, – зазначає Крістіан Фехер.

Також кавун має бути важким – це вказує на те, що він стиглий. Тож перед купівлею його потрібно просто підняти.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: як обрати кавун

Новое на сайте

  • Новини

Найпростіший спосіб зберігання цибулі до весни: допоможе один простий засіб

Чимало українців навіть ті, хто не вирощує цибулю у себе на ділянці, роблять запаси. Але…

28/11/2025 14:43
  • Новини

Смачнючий маринований товстолобик: він затьмарить і скумбрію, і оселедець – найкращий рецепт

Товстолобик – популярна риба в Україні, його можна смажити, запікати, варити та навіть маринувати. Саме…

28/11/2025 13:33
  • Статті

Коли чхання стає проблемою: що приховує цей на перший погляд невинний рефлекс

Чхання — природний захисний рефлекс, який допомагає організму очищати носові шляхи. Проте часті та неконтрольовані…

28/11/2025 12:34
  • Новини

Українцям пропонують безкоштовні квитки на поїзди: хто зможе скористатися і як це зробити

Україна запускає унікальну соціальну ініціативу, яка дозволить громадянам безкоштовно подорожувати залізницею на великі відстані. Програма…

28/11/2025 11:45
  • Новини

Яку пенсію отримує Михайло Поплавський: оприлюднені суми вражають

Розмір пенсії президента Київського національного університету культури і мистецтв Михайла Поплавського здивує багатьох. Розповідаємо, скільки…

28/11/2025 10:44
  • Новини

Нова гуманітарна допомога: як подати заявку на продукти харчування і засоби гігієни

В Україні продовжують підтримувати громадян. Благодійний фонд «Овід України» оголосив про відкриття нової реєстрації на…

28/11/2025 09:41