Фото: freepik
Ключові тези:
Шеф-кухар поділився порадами щодо правильного вибору кавуна
Не вмієте обирати кавуни й часто купуєте не смачні? Потрібно дотримуватись п’яти простих порад – і ваш вибір завжди буде ідеальним.
Про те, на що саме потрібно звертати увагу при виборі кавуна, розповів професійний кухар та експерт з харчування Крістіан Фехер для видання Express.
Раніше ми розповідали, що потрібно їсти при підвищеному тиску.
Насамперед при виборі кавуна слід звертати увагу на його вигляд. За словами Фехера, потрібно знайти кавун з яскраво-жовтою плямою – це свідчить, що кавун стиглий.
Окрім цього, потрібно звертати увагу на коричневі “шрами” на шкірці. Це так звана “цукрова павутина” або “цукрові плями”, які з’являються, коли цукор просочується крізь шкірку. Таким чином, це означає, що кавун дуже солодкий.
Третьою деталлю, на яку потрібно звертати увагу є область стебла. Якщо воно коричневого кольору – це означає, що кавун дозрів і готовий до збору.
“Кавуни ростуть на землі і прикріплені до лози тим стеблом, яке ви бачите. Коли це стебло стає коричневим, це ознака того, що кавун дозрів і готовий до збору. Якщо кінець стебла зелений, це означає, що кавун зібрали занадто рано і він може бути не таким солодким”, – наголошує Фехер.
Також кавун має бути дуже твердим. Щоб це перевірити, потрібно стиснути ягоду перед купівлею.
Стиглість кавуна також допоможе визначити постукування по ньому.
“Він повинен звучати так, як повне відро води”, – зазначає Крістіан Фехер.
Також кавун має бути важким – це вказує на те, що він стиглий. Тож перед купівлею його потрібно просто підняти.
Вас також можуть зацікавити новини:
Вибір якісної моторної оливи — це запорука довгого життя двигуна вашого автомобіля. Ринок пропонує безліч…
Трудова книжка залишається головним підтвердженням страхового стажу, від якого залежить право на пенсію. Верховна Рада…
Більшість із нас уже всерйоз вивчають економію на продуктах харчування. Фінансів на все не вистачає,…
78-річна вдова військового звернулася до редакції, адже її пенсія у зв’язку з втратою годувальника не…
Не всі продукти можна зберігати в морозильній камері. Деякі в таких умовах втрачають свої смакові…
Негода знищила врожай 2025 року. На нас чекає дефіцит соняшникової олії та надвисокі ціни.