Новини

Яловичі тефтелі в соусі: максимум смаку – мінімум клопоту

Тефтелі з яловичини у томатному соусі

Ці домашні тефтелі з яловичини – відмінний вибір, якщо хочеться приготувати щось ситне та смачне нашвидкоруч. Вони чудово поєднуються з будь-яким гарніром: чи то рис, картопляне пюре чи кускус.

Інгредієнти

  • яловичина нежирна – 350 г,
  • вершки або молоко – 100 мл,
  • 2-3 ложки сухарів,
  • часник – 1 зубчик (за бажанням),
  • сіль, чорний перець, мелений коріандр – за смаком,
  • цукор – 1-2 чайні ложки,
  • рослинна олія 3-4 столові ложки – для жарки,
  • томатна паста – 2 столові ложки (або 1,5 склянки томатного соку).

Приготування

  1. Яловичину пропустіть через м’ясорубку.
  2. У фарш додайте сіль, чорний перець і 1-2 щіпки меленого коріандру. Добре перемішайте виделкою, щоб спеції рівномірно розподілилися.
  3. У фарш влийте чверть склянки молока або вершків. Перемішайте.
  4. Подрібнені домашні сухарі з білого хліба (або панірувальні з магазину) поступово додавайте у фарш, доки він не перестане липнути до рук. Можна просто замочити хліб у молоці та додати у фарш.
  5. Змочіть руки холодною водою і скачайте з фаршу кульки розміром трохи більше волоського горіха. Викладіть їх на вологу тарілку.
  6. На сковороді розігрійте 3-4 столові ложки рослинної олії. Обваляйте тефтелі у борошні (не у панірувальних сухарях!) і викладіть на гарячу сковороду. Обсмажуйте з усіх боків 3-4 хвилини до легкої рум’яної скоринки.

Робимо соус

  • Якщо любите, додайте до тефтелів подрібнений зубчик часнику, але не давайте йому сильно підсмажитися. Відразу влийте томатну пасту, розведену в 300 мл води, або домашній томатний сік, змішаний з половиною склянки води. Додайте вершки, що залишилися, або 2-3 столові ложки сметани.

  • Посоліть і поперчіть соус за смаком. Додайте щіпку коріандру та 1-2 чайні ложки цукру.

Складіть тефтелі в сотейник, залийте соусом і доведіть до кипіння. Тушкуйте на найменшому вогні 20 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

24 листопада Україну накриє контрастна погода: куди прийде спека, а куди — сніг

Від мінусових ночей до майже весняного тепла. Чим здивує понеділок?

23/11/2025 20:00
  • Новини

Секрет мега врожайності: морква, посіяна восени, дає кращі коренеплоди

Як підготувати грядки зараз, щоб навесні зібрати рекордну кількість моркви. Дві техніки підзимового посіву, які…

23/11/2025 19:00
  • Новини

Салат із “пекінки” та горошку: його готують за 10 хвилин

Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…

23/11/2025 18:00
  • Новини

Гороскоп на 24 -30 листопада: кар’єра, почуття й інтуїція — головні тенденції нового тижня

Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…

23/11/2025 17:00
  • Новини

Як правильно варити картоплю: кулінари поставили крапку у вічній суперечці

У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…

23/11/2025 16:00
  • Новини

Коли стартує «Тисяча від Зеленського»: уряд назвав дату початку виплат

Кабмін готується до пікового навантаження. Чому заяви варто подати до Різдва?

23/11/2025 15:00