Вона чудово підійде і до м’яса, і до картоплі, і просто з хлібом – у будь-який момент року. Консервація проста, а результат – пальчики оближеш!
Раніше ми розповідали, як приготувати соте з баклажанів на зиму.
Інгредієнти
- Кабачки – 1 кг (очищені)
- Ріпчаста цибуля — 300 г
- Морква – 300 г
- Томатна паста – 80 г
- Рослинна олія — 70 мл
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Чорний мелений перець – ¼ ч. л.
З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 банки по 0,5 літра.
Приготування
- Кабачки добре вимийте. Молоді просто очистіть від шкірки і наріжте кубиком (1-1,5 см). Зрілі кабачки потрібно очистити від шкірки, видалити насіння та м’яку серцевину. Вага 1 кг – це вже після обробки. Тому потрібно брати 1,2-1,3 кг кабачків. Моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
- На сковороді розігрійте олію, додайте цибулю і смажте до м’якості та легкої золотистості. Потім всипте терту моркву, смажте 2-3 хвилини. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще 3 хвилини.
- У каструлі з товстим дном з’єднайте обсмажені овочі та нарізані кабачки. Додайте сіль, цукор, мелений перець. Тушіть під кришкою на слабкому вогні, помішуючи, допоки маса не зменшиться приблизно на 40%.
- Гарячу овочеву масу пробийте блендером або протріть через сито. Поверніть ікру в каструлю, доведіть до кипіння, додайте оцет, ретельно перемішайте та зніміть із плити.
- Розкладіть ікру по стерилізованих банках, відразу ж закатайте, переверніть вгору дном, укутайте і залиште до повного охолодження.
Корисна порада:
Цю смачну домашню кабачкову ікру можна починати їсти вже за кілька днів, але краще почекати до зими – тоді вона особливо запашна!
Вас також можуть зацікавити новини: