Субота, 12 Липня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦі мариновані кабачки зиму точно не дочекаються: ароматні, хрусткі та неймовірно смачні

Ці мариновані кабачки зиму точно не дочекаються: ароматні, хрусткі та неймовірно смачні

Этот материал также доступен на русском языке
Такий спосіб заготівлі чудово підійде тим, хто шукає хрусткі кабачки з насиченим смаком, що нагадує мариновані огірки. Консервація ідеально підходить для зимового столу та готова до вживання вже за 4–5 днів.

Кабачки цього року багатьох овочівників радують урожаєм, та й на ринках ціна є прийнятною, тому встигніть приготувати оригінальну закатку на зиму.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Інгредієнти

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 1 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Перець горошок чорний – 1 ч. л.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Петрушка – 30 г

З цієї кількості інгредієнтів виходить 4 пів літрові баночки.

Приготування

    1. Візьміть каструлю, налийте воду, додайте все для маринаду, окрім оцту, розмішайте та поставте на плиту.
    2. Кабачки промийте та наріжте кільцями 1 см завтовшки. Наріжте цибулю півкільцями, солодкий перець – кубиками, часник просто розділіть на часточки. Петрушку порвіть руками на три частини.
    3. Як тільки закипить маринад у каструлі, відправляйте в неї кабачки з перцем, цибулею, часником і петрушкою, добре розмішайте і трохи притисніть ложкою, щоб овочі були вкриті водою. Накрийте кришкою каструлю і дайте закипіти. Після цього проваріть овочі буквально дві хвилини.
    4. Викладіть кабачки, перець, цибулю, часник і зелень шарами в банки, зайвий маринад злийте назад у каструлю.
    5. Поставте маринад на плиту і доведіть до кипіння, влийте оцет. Дайте закипіти і знімайте з вогню. Залийте кабачки маринадом, що буквально кипить.
    6. Герметично закатайте банки, переверніть кришкою вниз, укутайте та залиште остигати при кімнатній температурі до ранку.
    7. Цей простий і перевірений рецепт консервації кабачків допомагає приготувати смачні, хрумкі консерви, які своїм смаком нагадують огірки. Відмінний варіант для зимових заготовок!

Такі кабачки можна їсти через 4-5 днів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні