Фото: freepik
Основні тези:
Достатньо невеликої порції цих горіхів щодня, щоб знизити ризик серцевих хвороб. Дослідження доводять: вони містять корисні речовини, які є справжнім захистом для серця.
Раніше ми розповідали, які сім фруктів і овочів потрібно обов’язково вживати після 60.
Згідно із дослідженням Тріша Л. Харт з університету штату Пенсільванія, про яке пише Earth, щоденне вживання жмені пекана щодня протягом 12 тижнів знижує рівень “поганого” холестерину, таким чином зменшуючи ризики серцево-судинних хвороб.
Дослідження проводили зі 138 дорослими, у яких уже був принаймні один фактор ризику метаболічного синдрому.
Людей, які брали участь у дослідженні, розділили на дві групи. Одна група зберегла звичайний режим перекусів, а замінила чипси або печиво на сирі, несолоні пекани – приблизно 57 грамів на день.
Врешті після закінчення дослідження у першої групи показники “поганого” холестерину та рівень тригліцеридів (виду жиру, який впливає на здоров’я серця та судин) не змінився, а от у другої спостерігали позитивні зміни:
Жменя пекану містить:
За словами кардіолога Метью Сегар із Техаського інституту, ці горіхи пригнічують стрибки тригліцеридів після їжі, що особливо важливо, оскільки тимчасові жирові викиди можуть з часом сприяти розвитку серцевих захворювань.
Хоча середнє зниження загального холестерину на 3,6% у дослідженні Харт може здатися незначним, проте зниження “поганого” холестерину на 5 мг/дл означає приблизно 4-відсоткове зниження ризику серцево-судинних захворювань за п’ять років.
Кардіолог Бретт Віктор підсумовує, що нездорові перекуси варто замінити саме пеканом, що стане ефективним способом профілактики серцевих захворювань.
Вас також можуть зацікавити новини:
Жителька Харкова звернулася до Пенсійного фонду України з заявою про переведення її з пенсії за…
Пенсійний фонд назвав категорії громадян, які мають підтвердити особу. В іншому випадку вони залишаться без…
Вересень завершиться хмарною погодою.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Жовтень — місяць, коли організм особливо гостро реагує на холод, нестачу сонця й перепади настрою.…
Майонез — найчастіший гість на нашій кухні, але чи замислювалися ви, наскільки він корисний? Ми…