Сирники з кукурудзяним борошном
Сирники з кукурудзяним борошном виходять особливо м’якими, з рум’яною скоринкою, що хрумтить. Таке борошно робить тісто повітряним, а смак яскравим і цікавим.
Інгредієнти
- сир (5%) – 400 г,
- яйце – 1 шт., жовток – 1 шт.,
- кукурудзяне борошно (тонкого помелу) – 2 столові ложки + трохи для панірування,
- крохмаль кукурудзяний – 1 столова ложка,
- цукор – 1 столова ложка,
- ванільний цукор -0,5 чайної ложки,
- цедра лимона – за смаком,
- олія – 2-3 столові ложки (для смаження).
Приготування
-
Змішайте цукор, ванільний цукор та лимонну цедру. Розітріть лопаткою, щоб розкрився аромат цедри.
-
Сир розімніть виделкою або пробийте блендером. Додайте борошно, крохмаль, яйце, жовток та ароматну цукрову суміш. Добре перемішайте.
-
Заберіть тісто в холодильник мінімум на 30 хвилин – воно стане щільнішим і одноріднішим.
-
Сформуйте сирники, обваляйте їх у кукурудзяному борошні.
-
Обсмажте на розігрітій сковороді з олією з обох боків до золотистої скоринки.
-
Подавайте сирники зі сметаною, полуницею або варенням із ягід.
Порада: якщо хочеться яскравішого смаку – додайте до кукурудзяної муки трохи мигдальної.
Вас також можуть зацікавити новини: