Фото: freepik.com
Про що ви дізнаєтеся:
На перший погляд, вершкове і топлене масло майже не відрізняються. Та дієтологи мають іншу думку. Розповідаємо, у чому різниця і який продукт краще обрати для вживання, щоб принести організму більше користі.
Раніше ми розповідали, який продукт корисніший: сметана чи грецький йогурт.
Топлене вершкове масло дуже популярне в Індії і називається також «масло гхі». У аюрверді, індійській народній медицині, цей продукт вважається чудо-засобом від усіх хвороб. Втім, як пише видання про здоров’я WebMD, воно може принести як користь, так і шкоду.
Гхі повільно готують на слабкому вогні, після чого з нього випаровується лактоза і залишаються жирні частинки. Його калорійність становить майже 900 ккал на 100 г. Через високу калорійність зловживати ним не варто. При занадто частому вживанні підвищується ризик:
Втім, має топлене вершкове масло й корисні властивості, зокрема:
Топлене масло легко приготувати в домашніх умовах. При правильному приготуванні воно набуває приємного карамельно-горіхового смаку й добре смакуватиме з кашами, бутербродами, супами та випічкою.
Щоб розтопити вершкове масло правильно, дотримуйтесь простих інструкцій:
З 200 г звичайного вершкового масла вийде приблизно 170 г гхі. Зберігається воно довше, ніж звичайне – близько місяця при кімнатній температурі.
Вас також можуть зацікавити новини:
Щоб вийти на пенсію у 2025 році, потрібно мати певний страховий стаж – але що…
З липня 2025 року соціальна допомога для сімей із низькими доходами надається за новою, спрощеною…
Вік, у якому час починає бігти швидше для нашого тіла, вчені вже назвали. І хоч…
Баклажани у будь-якому вигляді смачні. Тим більше зараз – сезон цих овочів. Пропонуємо оригінальний рецепт…
Багато українців досі мають свідоцтво про народження, видане ще за часів СРСР, і хвилюються, чи…
У вівторок, 12 серпня, на всій території України встановиться спокійна та суха погода, без опадів.…