Фото: freepik.com
Про що ви дізнаєтеся:
На перший погляд, вершкове і топлене масло майже не відрізняються. Та дієтологи мають іншу думку. Розповідаємо, у чому різниця і який продукт краще обрати для вживання, щоб принести організму більше користі.
Раніше ми розповідали, який продукт корисніший: сметана чи грецький йогурт.
Топлене вершкове масло дуже популярне в Індії і називається також «масло гхі». У аюрверді, індійській народній медицині, цей продукт вважається чудо-засобом від усіх хвороб. Втім, як пише видання про здоров’я WebMD, воно може принести як користь, так і шкоду.
Гхі повільно готують на слабкому вогні, після чого з нього випаровується лактоза і залишаються жирні частинки. Його калорійність становить майже 900 ккал на 100 г. Через високу калорійність зловживати ним не варто. При занадто частому вживанні підвищується ризик:
Втім, має топлене вершкове масло й корисні властивості, зокрема:
Топлене масло легко приготувати в домашніх умовах. При правильному приготуванні воно набуває приємного карамельно-горіхового смаку й добре смакуватиме з кашами, бутербродами, супами та випічкою.
Щоб розтопити вершкове масло правильно, дотримуйтесь простих інструкцій:
З 200 г звичайного вершкового масла вийде приблизно 170 г гхі. Зберігається воно довше, ніж звичайне – близько місяця при кімнатній температурі.
Вас також можуть зацікавити новини:
Окремі категорії громадян можуть отримати позачерговий капітальний ремонт будинку або квартири коштом держави.
Щоб отримати смачні й соковиті томати вчасно, пізні сорти радять висівати ще наприкінці зими. Які…
Перетворіть прості інгредієнти на смачний торт, який за текстурою нагадує класичне "Пташине молоко".
Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке розширює можливості продажу базових лікарських засобів за межами аптечної…
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про суттєве підвищення оплати праці у 2026 році. Підвищення відбуватиметься у…
Президент підписав закон, який передбачає зарахування до страхового стажу окремих періодів трудових відносин та сплату…