Фото: freepik.com
Про що ви дізнаєтеся:
На перший погляд, вершкове і топлене масло майже не відрізняються. Та дієтологи мають іншу думку. Розповідаємо, у чому різниця і який продукт краще обрати для вживання, щоб принести організму більше користі.
Раніше ми розповідали, який продукт корисніший: сметана чи грецький йогурт.
Топлене вершкове масло дуже популярне в Індії і називається також «масло гхі». У аюрверді, індійській народній медицині, цей продукт вважається чудо-засобом від усіх хвороб. Втім, як пише видання про здоров’я WebMD, воно може принести як користь, так і шкоду.
Гхі повільно готують на слабкому вогні, після чого з нього випаровується лактоза і залишаються жирні частинки. Його калорійність становить майже 900 ккал на 100 г. Через високу калорійність зловживати ним не варто. При занадто частому вживанні підвищується ризик:
Втім, має топлене вершкове масло й корисні властивості, зокрема:
Топлене масло легко приготувати в домашніх умовах. При правильному приготуванні воно набуває приємного карамельно-горіхового смаку й добре смакуватиме з кашами, бутербродами, супами та випічкою.
Щоб розтопити вершкове масло правильно, дотримуйтесь простих інструкцій:
З 200 г звичайного вершкового масла вийде приблизно 170 г гхі. Зберігається воно довше, ніж звичайне – близько місяця при кімнатній температурі.
Вас також можуть зацікавити новини:
“Мокрий” вівторок — 11 листопада. Які області завтра накриють дощі та тумани.
NOAA попереджає: геомагнітні збурення середньої сили накриють Землю у вівторок. Чого очікувати метеозалежним українцям завтра…
Діставайте гроші з гаманців. Українцям розповіли, як і коли зростуть ціни на мобільний зв’язок.
Безплатні квартири для ветеранів. Міністерство у справах ветеранів України пояснило, як отримати житло або компенсацію…
Як щоденні відключення світла відіб'ються на гаманцях українців і чого чекати від зими? Експерт пояснив,…
Життя без батьків. У яких випадках суди дозволяють онукам офіційно жити під опікою бабусі та…