Фото: freepik.com
Деякі продукти настільки корисні, що їх назвали «ключем до довголіття». Розповідаємо, яка їжа може покращити самопочуття та укріпити здоров’я.
Згідно з даними нового дослідження, опублікованого в Nature Food, знизити ризик хронічних захворювань та ранньої смерті допомагають флавоноїди.
Раніше ми розповідали, які сім фруктів і овочів потрібно обов’язково вживати після 60.
Флавоноїди — це група поліфенольних сполук. Флавоноїди покращують травлення, зокрема, мають антидіабетичні властивості, стимулюють когнітивні функції, знижують ризик серцево-судинних захворювань тощо.
Як пише Newsweek, згідно з результатами дослідження, проведеного університетом Квінс у Белфасті, університетом Едіт Коуен у Перті, Віденським медичним університетом і Віденським університетом, люди, які споживали найбільшу кількість і різноманітність продуктів, багатих на флавоноїди, мали на 6-20 відсотків нижчий ризик розвитку:
Дослідження проводили понад десять років і в ньому взяли участь 124 805 дорослих у віці від 40 до 70 років.
“Прийом флавоноїдів у кількості близько 500 міліграмів на день був пов’язаний із 16-відсотковим зниженням ризику смертності від усіх причин, а також приблизно на 10 відсотків нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та респіраторних захворювань”, – наголошує співавтор дослідження Бенджамін Парментер.
Продукти з високим вмістом флавоноїдів включають чай, чорницю, полуницю, апельсини, яблука, виноград і темний шоколад.
Вас також можуть зацікавити новини:
Правильний вибір матеріалу для підлоги відіграє ключову роль у будь-якому комерційному просторі. Покриття має витримувати…
З початку 2026 року в Україні стартує нова державна програма підтримки громадян віком від 40…
Фінансова нестабільність змушує українців по-новому дивитися на особисті заощадження. Експерти радять заздалегідь подбати про резерв,…
Січень традиційно відкриває рік великою кількістю важливих дат — від релігійних свят за новоюліанським і…
У січні 2026 року в Україні діятиме воєнний стан і загальна мобілізація. Одночасно закон визначає…
Щоб зберегти овочі на зиму, господині здавна використовують різні способи: маринують із додаванням оцту, засолюють…