Деякі продукти настільки корисні, що їх назвали «ключем до довголіття». Розповідаємо, яка їжа може покращити самопочуття та укріпити здоров’я.
Згідно з даними нового дослідження, опублікованого в Nature Food, знизити ризик хронічних захворювань та ранньої смерті допомагають флавоноїди.
Раніше ми розповідали, які сім фруктів і овочів потрібно обов’язково вживати після 60.
Що таке флавоноїди, які продовжують життя
Флавоноїди — це група поліфенольних сполук. Флавоноїди покращують травлення, зокрема, мають антидіабетичні властивості, стимулюють когнітивні функції, знижують ризик серцево-судинних захворювань тощо.
Дослідження щодо позитивного впливу флаваноїдів
Як пише Newsweek, згідно з результатами дослідження, проведеного університетом Квінс у Белфасті, університетом Едіт Коуен у Перті, Віденським медичним університетом і Віденським університетом, люди, які споживали найбільшу кількість і різноманітність продуктів, багатих на флавоноїди, мали на 6-20 відсотків нижчий ризик розвитку:
- серцево-судинних захворювань;
- діабету другого типу;
- раку;
- респіраторних захворювань;
- нейродегенеративних захворювань
- смерті від будь-якої причини.
Дослідження проводили понад десять років і в ньому взяли участь 124 805 дорослих у віці від 40 до 70 років.
“Прийом флавоноїдів у кількості близько 500 міліграмів на день був пов’язаний із 16-відсотковим зниженням ризику смертності від усіх причин, а також приблизно на 10 відсотків нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та респіраторних захворювань”, – наголошує співавтор дослідження Бенджамін Парментер.
Які продукти містять флаваноїди
Продукти з високим вмістом флавоноїдів включають чай, чорницю, полуницю, апельсини, яблука, виноград і темний шоколад.
Вас також можуть зацікавити новини: