Салат із цукіні та солоного сиру
Інгредієнти
- Цукіні — 400 грамів,
- солоний сир (бринза або фета) — 100 грамів,
- зелень (бажано рукола) — 1 пучок,
- соняшникове насіння — 1 столова ложка,
- олія — 1 столова ложка,
- сік лимона — 2 чайні ложки,
- сіль та перець — за смаком.
Приготування
- Кабачки нарізати тонкими смужками або кружальцями, посолити і поперчити.
- Розігріти сковорідку, змастити олією та обсмажити порізані шматочки кабачків до золотавого кольору з обох боків.
- Соняшникове насіння також злегка обсмажити.
- Смажені кабачки викласти на папір, щоб прибрати зайву олію, охолодити. Далі перекласти кабачки на тарілку, посипати зверху насінням соняшника та зеленню.
- Фету або бринзу нарізати кубиками, викласти на кабачки.
- Рослинну олію змішати з перцем і лимонним соком.
- Полити кабачки з сиром цим соусом.
Салат смакує як теплим, так і охолодженим.
Вас також можуть зацікавити новини: