Цей торт точно стане одним з ваших улюблених! Неймовірно ніжні коржі та легкий повітряний крем створюють неповторний смак. Ну в легкість приготування дозволяє готувати десерт так часто, як хочеться.
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничні цукерки.
Інгредієнти
Для коржів:
- Сметана будь-якої жирності – 1 стакан
- Молоко сухе або вершки сухі – 1 стакан
- Яйця – 1 стакан (4 великих яйця)
- Масло вершкове розтоплене – 1 стакан (приблизно 250 г)
- Цукор – 1 стакан
- Борошно – 1 стакан
- Крохмаль – 1 стакан
- Розпушувач або сода – 1 ч. л.
Для крему:
- Сметана жирна – 400 г
- Цукрова пудра – 1/2 стакана або за смаком
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
Приготування
- Заздалегідь розтопіть вершкове масло й дайте йому охолонути.
- Збийте яйця з цукром.
- Додайте до яєць розтоплене масло і сметану, добре збийте до однорідної маси.
- Додайте в масу всі сухі інгредієнти, ретельно перемішуючи.
- Вилийик тісто в круглу знімну форму, застелену пергаментом.
- Відправте форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
- Якщо верх почне підгорати, накрийте торт фольгою і викіпайте далі до готовності.
- Готовий корж дістаньте з духовки і дайте постояти 10 хвилин, після чого зніміть форму і дайте коржу повністю охолонути.
- Збийте сметану з цукровою пудрою для крему. Коли корж охолоне, розріжте його горизонтально на дві частини.
- На одну частину викладіть приблизно половину сметанного крему. Рівномірно його розподіліть по всій поверхні.
- Накрийте один корж другим, добре змастіть торт залишками крему. Прикрасьте торт на свій власний смак – наприклад, тертим шоколадом.
Вас також можуть зацікавити новини: