Понеділок, 16 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПісні конвертики із лаваша з гречкою та грибами - на всі випадки

Пісні конвертики із лаваша з гречкою та грибами – на всі випадки

Этот материал также доступен на русском языке
Апетитні конвертики з лаваша з гречкою та грибами можна подавати на сніданок, вони підходять для пеєркуса і навіть для повноцінної вечері. У звичайні дні їх можна доповнити іншими інгредієнтами.

 

Пісні конвертики із лаваша з гречкою та грибами

Рум’яні зовні та м’які всередині, ці конвертики ситні, ароматні та не розвалюються. Кляр робить лаваш ніжним і приємним на смак.

Інгредієнти

  • (на 4 порції): лаваш тонкий – 2 листи, гречка – 100 г, гливи або печериці – 250 г, цибуля ріпчаста – 1-2 шт., соєвий соус – 2 столові ложки, олія рослинна – для смаження.
  • Для кляру: борошно – 3-4 столові ложки, вода – близько 100 мл, дрібка солі, за бажанням – куркума, паприка або сушений часник.

Приготування

  1. Зваріть гречку у співвідношенні 1:2 (приблизно 12-15 хвилин), остудіть.
  2. Цибулю наріжте і обсмажте до м’якості на 1 столовій ложці олії.
  3. Гриби наріжте, додайте до цибулі. Обсмажуйте до готовності (8-10 хвилин), додайте соєвий соус і перемішайте.
  4. Додайте гречку, протушкуйте все разом під кришкою 5 хвилин. Остудіть.
  5. Зробіть кляр: змішайте борошно, воду, сіль до консистенції густої сметани.
  6. Розріжте лаваш на 4 частини. На кожен шматок викладіть 1,5-2 ложки начинки, згорніть конвертиком.
  7. Вмочіть у кляр і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки.

Подача

Подавайте теплими або холодними – із зеленню, томатним соусом або ложкою густого огіркового салату. Щоб його приготувати, натріть огірки, відіжміть зайвий сік і змішайте з часником, зеленню та олією.

У непісні дні можна додати ложку йогурту – салат вийде більш м’яким і ніжним.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні