Фото: freepik.com
Ці продукти схожі на смак, але зовсім різні за складом — грецький йогурт і сметана давно стали конкурентами в холодильнику. Та що з них насправді корисніше, і чи варто змінити звичну сметану на популярний грецький йогурт?
Раніше ми розповідали, чим корисні варені яйця.
Йогурт та сметану роблять з різних продуктів. Сметану роблять із вершків, які завдяки роботі кисломолочним бактеріям (заквасці) і перетворюються на сметану.
Натомість грецький йогурт готують з молока і закваски. Від звичайного йогурту він відрізняється тим, що наприкінці його позбавляють зайвої рідини.
Грецький йогурт і сметана відрізняються жирністю. Якщо у магазинах, зазначай, продають грецькі йогурти жирністю 2% чи 10%, а іноді й взагалі знежирені, то жирність сметани тільки стартує з 10% і може сягати 30%. Таким чином, грецький йогурт дієтичніший, ніж сметана.
Обираючи продукти з меншою жирністю, ви, зокрема, запобігаєте виробленню “поганого” холестерину й виникненню атеросклерозу.
За словами дієтологині Медичного центру системи охорони здоров’я Університету Ріверсайд у долині Морено, штат Каліфорнія Моніки Чен, окрім цього, грецький йогурт має й інші переваги, зокрема:
Міністерство сільського господарства США рекомендує на день споживати від двох до трьох чашок молочних продуктів. За словами Моніки Чан, варто обрати саме грецький йогурт, зважаючи на його переваги.
Джерело: Buisness Insider
Вас також можуть зацікавити новини:
Банани - не просто солодке перекушування, а джерело здоров'я. Вони підтримують серце, покращують травлення та…
Компанія Київстар подбала про те, щоб в їх мережі, кожен житель України під час відсутності…
Живете за кордоном? Ось як оформити спадщину в Україні без відвідування нотаріуса.
Для вдалих робіт в саду та на городі потрібно стежити за фазами Місяця. Розповідаємо, що…
Шукаєте простий і смачний осінній десерт? Спробуйте гарбузово-яблучні оладки — ніжні, ароматні й корисні.
Один кухонний засіб допоможе швидко позбутися запаху та жиру на рушниках — і зробить тканину…