Ці продукти схожі на смак, але зовсім різні за складом — грецький йогурт і сметана давно стали конкурентами в холодильнику. Та що з них насправді корисніше, і чи варто змінити звичну сметану на популярний грецький йогурт?
Раніше ми розповідали, чим корисні варені яйця.
Грецький йогурт і сметана: у чому різниця
Йогурт та сметану роблять з різних продуктів. Сметану роблять із вершків, які завдяки роботі кисломолочним бактеріям (заквасці) і перетворюються на сметану.
Натомість грецький йогурт готують з молока і закваски. Від звичайного йогурту він відрізняється тим, що наприкінці його позбавляють зайвої рідини.
Що корисніше: грецький йогурт чи сметана
Грецький йогурт і сметана відрізняються жирністю. Якщо у магазинах, зазначай, продають грецькі йогурти жирністю 2% чи 10%, а іноді й взагалі знежирені, то жирність сметани тільки стартує з 10% і може сягати 30%. Таким чином, грецький йогурт дієтичніший, ніж сметана.
Обираючи продукти з меншою жирністю, ви, зокрема, запобігаєте виробленню “поганого” холестерину й виникненню атеросклерозу.
Користь грецького йогурту
За словами дієтологині Медичного центру системи охорони здоров’я Університету Ріверсайд у долині Морено, штат Каліфорнія Моніки Чен, окрім цього, грецький йогурт має й інші переваги, зокрема:
- містить білок, вітаміни (зокрема, B12) і мінерали (зокрема, кальцій);
- містить пробіотики, які допомагають створювати та підтримувати здоровий мікробіом, що позитивно впливає на імунну систему та психічне здоров’я;
- містить третину лактози у порівнянні зі звичайним йогуртом, що робить його чудовою альтернативою для людей з непереносимістю лактози.
Міністерство сільського господарства США рекомендує на день споживати від двох до трьох чашок молочних продуктів. За словами Моніки Чан, варто обрати саме грецький йогурт, зважаючи на його переваги.
Джерело: Buisness Insider
Вас також можуть зацікавити новини: