Голубці з цукіні
Готуючи страви з кабачків та цукіні, ви можете залишати шкірку або насіння, орієнтуючись виключно на свої смакові уподобання.
Раніше ми розповідали, чим кабачок відрізняється від цукіні, хто з них корисніший.
Жодних негативних наслідків для здоров’я вони не несуть. Навпаки, у шкірці міститься велика кількість поживних речовин та вітамінів.
Інгредієнти:
- Цукіні — 700 грамів,
- м’ясний фарш — 250 грамів,
- цибуля ріпчаста — 1 штука,
- рис (напіввідварений) — 150 грамів,
- томатна паста — 2 столові ложки,
- сметана — 2 столові ложки,
- вода, сіль, перець, приправи — за смаком.
Приготування:
- Готуємо начинку. Дрібно нарізати цибулю, додати її разом з рисом до фаршу. Суміш посолити, поперчити, додати приправ, все ретельно перемішати.
- Кабачки нарізати на тоненькі смужки. Довгі смужки відібрати для голубців, а дрібні залишки від нарізаних цукіні додати до фаршу.
- На стіл або дошку викласти смужку, взяти трохи начинки, загорнути рулетиком.
- Усі рулетики щільно викласти у добре розігріту глибоку сковорідку.
- Приготувати заливку. У посудину покласти томатну пасту, сметану, приправи і десь половину склянки холодної води. Все ретельно перемішати. Вилити заливку на кабачкові рулетики, закрити кришкою.
- Тушкувати на невеликому вогні 30-35 хвилин.
Такі голубці також можна готувати у духовій шафі або мультиварці. Після того як голубці зняли з вогню, вони мають постояти ще хвилин десять.
Вас також можуть зацікавити новини: