Четвер, 12 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяГолубці з цукіні: посперечаються за смаком із класичними

Голубці з цукіні: посперечаються за смаком із класичними

Этот материал также доступен на русском языке
Голубці з цукіні можна готувати в духовці або мультиварці.

Голубці з цукіні

Готуючи страви з кабачків та цукіні, ви можете залишати шкірку або насіння, орієнтуючись виключно на свої смакові уподобання.

Раніше ми розповідали, чим кабачок відрізняється від цукіні, хто з них корисніший.

Жодних негативних наслідків для здоров’я вони не несуть. Навпаки, у шкірці міститься велика кількість поживних речовин та вітамінів.

Інгредієнти:

  • Цукіні — 700 грамів,
  • м’ясний фарш — 250 грамів,
  • цибуля ріпчаста — 1 штука,
  • рис (напіввідварений) — 150 грамів,
  • томатна паста — 2 столові ложки,
  • сметана — 2 столові ложки,
  • вода, сіль, перець, приправи — за смаком.

Приготування:

  1. Готуємо начинку. Дрібно нарізати цибулю, додати її разом з рисом до фаршу. Суміш посолити, поперчити, додати приправ, все ретельно перемішати.
  2. Кабачки нарізати на тоненькі смужки. Довгі смужки відібрати для голубців, а дрібні залишки від нарізаних цукіні додати до фаршу.
  3. На стіл або дошку викласти смужку, взяти трохи начинки, загорнути рулетиком.
  4. Усі рулетики щільно викласти у добре розігріту глибоку сковорідку.
  5. Приготувати заливку. У посудину покласти томатну пасту, сметану, приправи і десь половину склянки холодної води. Все ретельно перемішати. Вилити заливку на кабачкові рулетики, закрити кришкою.
  6. Тушкувати на невеликому вогні 30-35 хвилин.

Такі голубці також можна готувати у духовій шафі або мультиварці. Після того як голубці зняли з вогню, вони мають постояти ще хвилин десять.

  Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні