Варені яйця є популярною стравою для сніданку – і цілком виправданою, адже містять необхідні для організму антиоксиданти, вітаміни групи B та холін. Розповідаємо, у чому користь варених яєць і кому їх їсти не можна через можливі ризики для здоров’я.
Раніше ми розповідали, як визначити неякісне масло.
Як пише американське видання USA Today з посиланням на сертифікованого фахівця з ожиріння та контролю ваги, а також ліцензованого дієтолога-нутриціолога Джеремі О’Ніла, оскільки під час приготування варених яєць не потрібно використовувати олії чи жири, такий варіант приготування яєць вважається одним з найздоровіших.
До користі варених яєць також можна віднести:
За словами Джеремі О’Ніла, за умови збалансованого харчування більшість людей може їсти два – три варені яйця на день.
Втім, є люди, для яких вживання варених яєць може становити ризики для здоров’я. Це люди з високим рівнем холестерину. Одне велике яйце має приблизно 200 міліграмів харчового холестерину, що може становити ризики для здоров’я, якщо холестерин і так підвищений. Тож у такому разі вживання варених яєць потрібно обмежити чи і зовсім відмовитися від них. Але чи доцільно це робити, варто порадитися зі своїм лікарем.
Вас також можуть зацікавити новини:
«Одеському життю» виповнилося 18 років!
Юлія Свириденко – новий прем'єр України. Без коси, популізму та політичного театру, але з програмою…
Деяким українцям уряд планує встановити нові виплати у сумі 7 тисяч гривень.
У серпні вдала риболовля залежить не тільки від місця, а й від дати. Місячні фази…
Щороку вимоги для виходу на пенсію в Україні стають суворішими. Якщо раніше вистачало 15 років,…
Новий порядок: посвідчення осіб з інвалідністю більше не потребують термінової заміни. Пояснюємо, що змінилося.