Варені яйця є популярною стравою для сніданку – і цілком виправданою, адже містять необхідні для організму антиоксиданти, вітаміни групи B та холін. Розповідаємо, у чому користь варених яєць і кому їх їсти не можна через можливі ризики для здоров’я.
Раніше ми розповідали, як визначити неякісне масло.
Як пише американське видання USA Today з посиланням на сертифікованого фахівця з ожиріння та контролю ваги, а також ліцензованого дієтолога-нутриціолога Джеремі О’Ніла, оскільки під час приготування варених яєць не потрібно використовувати олії чи жири, такий варіант приготування яєць вважається одним з найздоровіших.
До користі варених яєць також можна віднести:
За словами Джеремі О’Ніла, за умови збалансованого харчування більшість людей може їсти два – три варені яйця на день.
Втім, є люди, для яких вживання варених яєць може становити ризики для здоров’я. Це люди з високим рівнем холестерину. Одне велике яйце має приблизно 200 міліграмів харчового холестерину, що може становити ризики для здоров’я, якщо холестерин і так підвищений. Тож у такому разі вживання варених яєць потрібно обмежити чи і зовсім відмовитися від них. Але чи доцільно це робити, варто порадитися зі своїм лікарем.
Вас також можуть зацікавити новини:
11 червня на нас чекає черговий атмосферний фронт: у західних областях очікуються дощі, на решті…
Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров'я людей.
Лимон хоч і південний фрукт, але він уже традиційний гість на столі на всій планеті.…
ООН продовжує надавати підтримку найбільш уразливим верствам населення України. Фінансова допомога для людей похилого віку,…
Українці почали отримувати повідомлення від фейкових акаунтів Vodafone. Чим вони можуть загрожувати, і як перевірити…
Якщо вас після їди стали регулярно турбувати важкість, дискомфорт або навіть біль у правій частині…