Середина червня – зазвичай розпал сезону полуниці. У цей період краще й купувати ягоди, адже обіцяють, що ціни трохи знизяться.
У цей період ми із задоволенням насолоджуємося аорматними ягодами, робимо запаси на зиму. Які цікаві та оригінальні страви можна приготувати з полуниці?
Салат з полуниці та сиру
Інгредієнти
- Полуниця – 200 грамів,
- сир (сулугуні, фета або бринза) – 200 грамів,
- зелень (салат або шпинат) – пучок,
- горіхи – столова ложка,
- оцет – столова ложка,
- олія (без запаху) – 3 столові ложки,
- сіль, цукор – за смаком.
Приготування
- Промити і обсушити зелень і полуницю.
- Зелень потрібно порвати на невеликі шматочки, а полуницю розрізати на кілька частин (3-4).
- Сир нарізати невеликими кубиками.
- В окремому посуді змішати кілька подрібнених ягід полуниці з оцтом, олією, цукром і сіллю.
- Суміш добре збити, поки соус не стане однорідним.
- У салатницю викладаємо пошарово зелень, полуницю та сир.
- Зверху посипаємо горішками і поливаємо соусом.
Смакує охолодженим.
Вас також можуть зацікавити новини: