П’ятниця, 6 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяВи куштували смажену редиску? Шеф-кухар рекомендує

Ви куштували смажену редиску? Шеф-кухар рекомендує

Этот материал также доступен на русском языке
Молоду редиску ми звикли їсти у свіжому вигляді - цілою або в салаті зі сметаною. Але її можна й смажити!

Це проста і несподівано смачна страва – чудовий спосіб урізноманітнити весняне меню.

Відомий український кухар  Євген Клопотенко пропонує скуштувати нову для себе страву, яка вразить вам тонкими смаковими поєднаннями.

При обсмажуванні редиска втрачає гостроту, стає м’якою, соковитою, з легким солодким присмаком.

У поєднанні з соєвим соусом та імбиром виходить закуска в азіатському стилі – ароматна, пряна і дуже апетитна.

Смажена редиска

Вам знадобиться

  • 400 г молодої редиски,
  • 3 столові ложки соєвого соусу,
  • 5 г свіжого кореня імбиру (шматочок розміром з велику вишню),
  • 1 столова ложка оливкової або соняшникової олії,
  • пучок петрушки (або трохи кінзи).

Як готувати

  1. Редиску вимийте, відріжте хвостики і розріжте на половинки або четвертинки.
  2. Імбир очистіть і дрібно порубайте.
  3. Розігрійте сковороду з олією, обсмажте редиску з імбиром близько 2 хвилин, додайте соєвий соус і готуйте ще хвилину.
  4. В кінці посипте зеленню.

Таку страву добре подавати гарячою – як гарнір або самостійну закуску. Особливо смачно з рисом, гречкою або просто з хрустким хлібом.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні