Вівторок, 3 Червня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЗапіканка із кабачків - мінімум клопоту з приготування

Запіканка із кабачків – мінімум клопоту з приготування

Этот материал также доступен на русском языке
З початком літа на ринках з'являється перший урожай кабачків. Саме час готувати з них легкі та ароматні страви.

Запіканка із кабачків

Спробуйте цей рецепт запіканки. Без м’яса, без картоплі – але дуже ситно, смачно і по-домашньому. А головне — мінімум клопоту: все змішав, залив у форму і в духовку.

Інгредієнти

  • 400 г кабачків,
  • 100 г сиру,
  • 2 яйця,
  • 100 г сметани,
  • 0,5 чайної ложки соди,
  • 150 г борошна,
  • зелень (кріп, петрушка),
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • чорний перець – за смаком.

Приготування

  1. Кабачки натріть на великій тертці і добре відіжміть – це важливо, щоб не було зайвої рідини.
  2. Сир натріть або дрібно наріжте, зелень теж порубайте.
  3. Змішайте соду зі сметаною і залиште на 5 хвилин, щоб вона погасилася. Додайте яйця, сіль, перець, перемішайте виделкою.
  4. Всипте борошно, перемішайте до однорідності. Потім додайте сир, кабачок та зелень. Ще раз добре все перемішайте.
  5. Вилийте масу в змащену форму невеликого діаметру. Випікайте в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин до рум’яної скоринки.

Подавайте запіканку зі сметаною.

Порада від кухаря

Якщо кабачки дуже соковиті, після віджимання їх можна злегка обсмажити на сухій сковороді 3-4 хвилини – це ще більше знизить вологу і додасть запіканці щільності та однорідності. А щоб страва вийшла особливо ароматною, додайте щіпку сухого часнику або улюблених пряних трав (наприклад, базиліка або орегано) у тісто.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні