Запіканка із кабачків
Спробуйте цей рецепт запіканки. Без м’яса, без картоплі – але дуже ситно, смачно і по-домашньому. А головне — мінімум клопоту: все змішав, залив у форму і в духовку.
Інгредієнти
- 400 г кабачків,
- 100 г сиру,
- 2 яйця,
- 100 г сметани,
- 0,5 чайної ложки соди,
- 150 г борошна,
- зелень (кріп, петрушка),
- 0,5 чайної ложки солі,
- чорний перець – за смаком.
Приготування
- Кабачки натріть на великій тертці і добре відіжміть – це важливо, щоб не було зайвої рідини.
- Сир натріть або дрібно наріжте, зелень теж порубайте.
- Змішайте соду зі сметаною і залиште на 5 хвилин, щоб вона погасилася. Додайте яйця, сіль, перець, перемішайте виделкою.
- Всипте борошно, перемішайте до однорідності. Потім додайте сир, кабачок та зелень. Ще раз добре все перемішайте.
- Вилийте масу в змащену форму невеликого діаметру. Випікайте в духовці при 180 градусах 40-50 хвилин до рум’яної скоринки.
Подавайте запіканку зі сметаною.
Порада від кухаря
Якщо кабачки дуже соковиті, після віджимання їх можна злегка обсмажити на сухій сковороді 3-4 хвилини – це ще більше знизить вологу і додасть запіканці щільності та однорідності. А щоб страва вийшла особливо ароматною, додайте щіпку сухого часнику або улюблених пряних трав (наприклад, базиліка або орегано) у тісто.
Читайте також: