Ми вже пропонували вам деякі з рецептів:
Капустяний пиріг з картоплею
Інгредієнти
- «Молода капуста —1 кілограм,
- варена товчена картопля — 600 грамів,
- шинка або копчене сало —150 грамів,
- твердий сир — 100 грамів,
- зелена цибуля —1 пучок,
- яйця — 2 штуки,
- сметана — 1 столова ложка,
- чорний перець, сіль —за смаком,
- олія або смалець для змащування форми.
Приготування
- Картоплю помістити у глибоку миску, додати яйця, сир, сіль за смаком та цибулю, добре перемішати.
- У капусти вирізати качан і занурити у киплячу воду (можна додати трішки оцту, якщо листя товсте) на кілька хвилин. Капустину обережно дістати, зняти верхнє листя. Потім знову повернути у киплячу воду й знову зняти все велике листя капусти (як на голубці). Решту листя, центральну частину капусти посікти.
- Бекон викласти на суху сковорідку, поставити на середній вогонь та смажити 5-7 хвилин на повільному вогні. Бекон перекласти до картоплі, а у сковорідку викласти нашатковану капусту. Посолити й добре перемішати, тушкувати, доки випарується сік, який пустить капуста. Смажений бекон, картоплю, тушковану капусту добре перемішати.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Сковорідку або форму для пирога (діаметр 24 сантиметри), в якій пектимете пиріг, змастити тонким шаром смальцю або олії, викласти велике капустяне листя по колу так, щоб частина листків звисала з країв (ними потім накриємо начинку), а у центрі покласти капустяний лист так, щоб дно було закладене повністю.
- Викласти на капусту начинку й розрівняти. Покласти решту листя посередині і накрити листям, що звисає з боків. Обережно змастити поверхню так званого пирога сметаною за допомогою кулінарного пензлика й поставити у розігріту духовку.
- Пекти 45-55 хвилин, доки пиріг підрум’яниться. Добре смакує і холодним, і гарячим».
Семен Петрович, м. Охтирка