Капустяні оладки
Інгредієнти
- «Для тіста: молода капуста — 500 грамів, яйця — 3 штуки, борошно — 40 грамів, картопляний крохмаль — 20 грамів, часник — 2 зубчики, сіль — за смаком.
- Для соусу: сметана 15% — 200 грамів, часник — 2 зубчики, маленька цибуля — 1 штука, зелена цибуля — 1 пучок.
Приготування
- Капусту посікти, помістити у глибоку миску, посолити, посипати подрібненим часником і добре пом’яти. Залишити на 10 хвилин.
- В окремому посуді змішати яйця, борошно, крохмаль та сметану. Збити до однорідності.
- Перекласти у миску з тістом капусту й ретельно перемішати усе разом.
- У великій сковорідці розігріти олію.
- Сформувати оладки з капустяної маси.
- Смажити спочатку з одного боку, потім обережно перевернути й смажити з другого.
- Перекласти на сервірувальний посуд.
- Так посмажити усі капустяники.
- Поки оладки смажаться, змішати усі інгредієнти для соусу, крім цибулі.
- На кожен капустяник викласти трохи соусу й посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею».
Галина Володимирівна, Одеська обл.
Читайте також: