Новини

Улюблений десерт дитинства: готуємо найніжніший торт з повітряним кремом «Карпатка»

Колись цей торт був шалено популярним! І недарма, адже він надзвичайно смачний, а у приготуванні немає нічого складного. Порадуйте своїх близьких легендарним тортом «Карпатка»!

Раніше ми розповідали, як приготувати улюблений торт «Мурашник» за 20 хвилин.

Інгредієнти

Для заварного тіста:

  • борошно – 100 г;
  • вода – 140 г;
  • сіль – щіпка;
  • масло вершкове – 60 г;
  • яйця – 4 шт.

Для крему:

молоко – 600 мл
цукор – 180 г
борошно – 60 г
яйця – 2 шт.
ванільний цукор – 10 г
вершкове масло – 180 г

Приготування

  1. Для приготування крему розбийте в сотейник яйця, всипте цукор і борошно, влийте молоко та добре перемішайте всі інгредієнти. Поставте сотейник на середній вогонь і варіть суміш до загустіння.
  2. Після загустіння проваріть крем ще хвилину, додайте ванільний цукор і перемішайте. Зніміть крем з вогню і залиште під харчовою плівкою до повного охолодження.
  3. Для приготування тіста змішайте в каструлі вершкове масло з водою та розтопіть суміш на середньому вогні. Всипте борошно й замісіть еластичне тісто за допомогою лопатки.
  4. Заваріть тісто до утворення тонкої плівки на дні каструлі. Перекладіть тісто в окрему посудину й залиште охолоджуватись.
  5. Вбийте до тіста яйця по одному, кожного разу ретельно перемішуючи. У результаті тісто має повільно стікати з лопатки. Половину тіста викладіть у форму для випікання, застелену пергаментом.
  6. Випікайте два коржі при температурі 180 градусів протягом 25–30 хвилин.
  7. Зберіть торт: збийте вершкове масло до побіління, після чого поступово введіть заварну основу, продовжуючи збивати. Покладіть один корж у кондитерське кільце, на нього викладіть увесь крем. Накрийте другим коржем. Залиште торт під харчовою плівкою в холодильнику на 3–4 години.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

До сковороди нічого не прилипне: простий спосіб з минулого, про який багато хто забув

Майже кожен стикався із неприємною ситуацією: готуєш апетитні млинці чи котлети, а вони намертво прилипають…

21/11/2025 05:33
  • Статті

Як обрати доставку суші у Києві: 7 основних критеріїв

Романтичні вечері, корпоративи, святкові столи, перекуси під серіал — суші стали універсальною стравою для будь-якої…

20/11/2025 23:06
  • Новини

Погода 21 листопада: атмосферні фронти розділять Україну на холодну й теплу частини

Температурний контраст тижня. Де завтра очікувати дощі, тумани й сильний вітер?

20/11/2025 22:30
  • Новини

Потужний сонячний потік рухається в бік Землі: чи чекати 21 листопада магнітну бурю

Спокій перед бурею. Магнітне поле планети готується до нового удару?

20/11/2025 21:30
  • Дача

Підзимовий посів: посадіть кабачки в листопаді, щоб отримати дуже ранній урожай

Сійте, але обережно. Як правильно садити листопадові кабачки і не помилитися з температурою?

20/11/2025 20:30
  • Новини

В Укренерго пояснили, в яких регіонах найважча ситуація з електропостачанням

Енергосистема під пресингом. Після масованих атак Україна переходить на жорсткі графіки відключень.

20/11/2025 19:30