Колись цей торт був шалено популярним! І недарма, адже він надзвичайно смачний, а у приготуванні немає нічого складного. Порадуйте своїх близьких легендарним тортом «Карпатка»!
Раніше ми розповідали, як приготувати улюблений торт «Мурашник» за 20 хвилин.
Інгредієнти
Для заварного тіста:
- борошно – 100 г;
- вода – 140 г;
- сіль – щіпка;
- масло вершкове – 60 г;
- яйця – 4 шт.
Для крему:
молоко – 600 мл
цукор – 180 г
борошно – 60 г
яйця – 2 шт.
ванільний цукор – 10 г
вершкове масло – 180 г
Приготування
- Для приготування крему розбийте в сотейник яйця, всипте цукор і борошно, влийте молоко та добре перемішайте всі інгредієнти. Поставте сотейник на середній вогонь і варіть суміш до загустіння.
- Після загустіння проваріть крем ще хвилину, додайте ванільний цукор і перемішайте. Зніміть крем з вогню і залиште під харчовою плівкою до повного охолодження.
- Для приготування тіста змішайте в каструлі вершкове масло з водою та розтопіть суміш на середньому вогні. Всипте борошно й замісіть еластичне тісто за допомогою лопатки.
- Заваріть тісто до утворення тонкої плівки на дні каструлі. Перекладіть тісто в окрему посудину й залиште охолоджуватись.
- Вбийте до тіста яйця по одному, кожного разу ретельно перемішуючи. У результаті тісто має повільно стікати з лопатки. Половину тіста викладіть у форму для випікання, застелену пергаментом.
- Випікайте два коржі при температурі 180 градусів протягом 25–30 хвилин.
- Зберіть торт: збийте вершкове масло до побіління, після чого поступово введіть заварну основу, продовжуючи збивати. Покладіть один корж у кондитерське кільце, на нього викладіть увесь крем. Накрийте другим коржем. Залиште торт під харчовою плівкою в холодильнику на 3–4 години.
Вас також можуть зацікавити новини: