Новини

Справжнє шоколадне задоволення: рецепт ідеального брауні – краще, ніж у кондитерській

Обов’язково приготуйте ці шоколадні ласощі, які точно сподобаються вашим близьким.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник” без випічки.

Інгредієнти для найсмачнішого брауні

  • шоколад (з вмістом какао 60–70%) — 250 г,
  • вершкове масло — 120 г,
  • цукор – 225 г,
  • яйця – 3 шт. (чиста вага – 160 г),
  • борошно – 110 г,
  • сіль — щіпка, горіхи (волоські, фундук, мигдаль та ін.) — 100 г.
  • Форма для випікання: квадратна, 20×20 см,
  • Температура духовки: 170°C,
  • Час випічки: 25 хвилин

Найбільш вологий шоколадний брауні – приготування

  1. Підготуйте горіхи. Горіхи бажано трохи підсушити в духовці, очистити від шкірки і нарізати крупно. Не подрібнюйте їх у крихту – у брауні повинні траплятися шматочки.
  2. Розтопіть шоколад з маслом. Покладіть поламаний шоколад і масло в жароміцну миску і встановіть її на водяну баню (чаша торкається води або трохи опущена). Грійте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса стане однорідною і гладкою. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
  3. Підготуйте яєчну суміш. В окремій мисці з’єднайте яйця та цукор. Перемішайте віночком або міксером на низькій швидкості – збивати до піни не потрібно, головне, щоб цукор почав розчинятися.
  4. З’єднайте обидві маси. В яєчну суміш влийте розтоплений шоколад з маслом. Перемішайте до однорідності. Додайте ванільний цукор за бажанням. Потім всипте підготовлені горіхи та перемішайте.
  5. Додайте борошно та сіль. Борошно просійте прямо в миску, зверху насипте дрібку солі — саме на борошно, щоб воно не розчинилося відразу. Це додасть смакового розмаїття. Акуратно перемішайте тісто, очищаючи стінки миски.
  6. Випікайте. Застеліть форму пергаментом так, щоб папір виступав за краї. Вилийте тісто – воно має бути не вище 2-3 см. Розрівняйте. Випікайте в розігрітій духовці до 170°C близько 25 хвилин.
  7. Охолодіть брауні. Готовий брауні акуратно вийміть з форми, не знімаючи папір, і залиште остигати – 2 години при кімнатній температурі і ще 1 годину на балконі або в прохолодному місці.
  8. Подача. Наріжте брауні на 10 квадратів. Зберігайте в холодильнику, а перед подачею можна трохи підігріти – він знову стане м’яким, як тільки прогріється.

Порада:

Додавання щіпки солі прямо на борошно посилює смак десерту і нагадує солону карамель.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Спадщина та виплати ВПО у 2025 році: коли житло стає причиною відмови

Спадкування житла не завжди означає припинення виплат для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Однак у деяких…

22/06/2025 17:59
  • Новини

Народжені бути багатими: у ці дні з’являються майбутні мільйонери

Нумерологи впевнені: день народження може багато розповісти про ваші здібності до багатства. Деякі дати буквально…

22/06/2025 16:59
  • Новини

Частина українців може отримати гуманітарну медичну допомогу у вигляді глюкометрів

Деякі українці матимуть змогу отримати новий вид гуманітарної допомоги. Кому видаватимуть і як зареєструватися?

22/06/2025 15:48
  • Статті

Магічне свято Івана Купала: очищення вогнем і водою та ворожіння на долю

Цього року ніч на Івана Купала святкуватимуть за новоюліанським календарем з 23 на 24 червня,…

22/06/2025 13:59
  • Статті

Де можна отримати інформацію про нарахування субсидій та пільг

Отримувачі субсидій та пільг можуть дізнатися, чи нарахована їм допомога, в особистому кабінеті на вебпорталі…

22/06/2025 12:57
  • Новини

Десерт із сиру з фруктами – літня насолода

Ніжні освіжаючі фруктові ласощі, які подарують вам насолоду, особливо підійдуть для спекотних літніх днів.

22/06/2025 11:57