Новини

Справжнє шоколадне задоволення: рецепт ідеального брауні – краще, ніж у кондитерській

Обов’язково приготуйте ці шоколадні ласощі, які точно сподобаються вашим близьким.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник” без випічки.

Інгредієнти для найсмачнішого брауні

  • шоколад (з вмістом какао 60–70%) — 250 г,
  • вершкове масло — 120 г,
  • цукор – 225 г,
  • яйця – 3 шт. (чиста вага – 160 г),
  • борошно – 110 г,
  • сіль — щіпка, горіхи (волоські, фундук, мигдаль та ін.) — 100 г.
  • Форма для випікання: квадратна, 20×20 см,
  • Температура духовки: 170°C,
  • Час випічки: 25 хвилин

Найбільш вологий шоколадний брауні – приготування

  1. Підготуйте горіхи. Горіхи бажано трохи підсушити в духовці, очистити від шкірки і нарізати крупно. Не подрібнюйте їх у крихту – у брауні повинні траплятися шматочки.
  2. Розтопіть шоколад з маслом. Покладіть поламаний шоколад і масло в жароміцну миску і встановіть її на водяну баню (чаша торкається води або трохи опущена). Грійте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса стане однорідною і гладкою. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
  3. Підготуйте яєчну суміш. В окремій мисці з’єднайте яйця та цукор. Перемішайте віночком або міксером на низькій швидкості – збивати до піни не потрібно, головне, щоб цукор почав розчинятися.
  4. З’єднайте обидві маси. В яєчну суміш влийте розтоплений шоколад з маслом. Перемішайте до однорідності. Додайте ванільний цукор за бажанням. Потім всипте підготовлені горіхи та перемішайте.
  5. Додайте борошно та сіль. Борошно просійте прямо в миску, зверху насипте дрібку солі — саме на борошно, щоб воно не розчинилося відразу. Це додасть смакового розмаїття. Акуратно перемішайте тісто, очищаючи стінки миски.
  6. Випікайте. Застеліть форму пергаментом так, щоб папір виступав за краї. Вилийте тісто – воно має бути не вище 2-3 см. Розрівняйте. Випікайте в розігрітій духовці до 170°C близько 25 хвилин.
  7. Охолодіть брауні. Готовий брауні акуратно вийміть з форми, не знімаючи папір, і залиште остигати – 2 години при кімнатній температурі і ще 1 годину на балконі або в прохолодному місці.
  8. Подача. Наріжте брауні на 10 квадратів. Зберігайте в холодильнику, а перед подачею можна трохи підігріти – він знову стане м’яким, як тільки прогріється.

Порада:

Додавання щіпки солі прямо на борошно посилює смак десерту і нагадує солону карамель.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 30 вересня

Вересень завершиться хмарною погодою.

29/09/2025 22:43
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 30 вересня 2025 року

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

29/09/2025 21:54
  • Новини

Гороскоп здоров’я на жовтень 2025: як уникнути сезонних хвороб кожному знаку зодіаку

Жовтень — місяць, коли організм особливо гостро реагує на холод, нестачу сонця й перепади настрою.…

29/09/2025 20:23
  • Новини

Корисний майонез своїми руками: рецепти без шкоди здоров’ю

Майонез — найчастіший гість на нашій кухні, але чи замислювалися ви, наскільки він корисний? Ми…

29/09/2025 19:41
  • Новини

Радянська пенсія у гривнях: скільки українці отримували б сьогодні

Історія пенсійної системи в Радянському Союзі почалася влітку 1956 року. Саме тоді був прийнятий закон,…

29/09/2025 19:05
  • Новини

Пенсійна карта від ПриватБанку: хто може отримати і як оформити без візиту до відділення

ПриватБанк спростив процедуру отримання пенсійної картки - тепер оформити її можна онлайн через Приват24. Розповідаємо,…

29/09/2025 18:29