Новини

Справжнє шоколадне задоволення: рецепт ідеального брауні – краще, ніж у кондитерській

Обов’язково приготуйте ці шоколадні ласощі, які точно сподобаються вашим близьким.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник” без випічки.

Інгредієнти для найсмачнішого брауні

  • шоколад (з вмістом какао 60–70%) — 250 г,
  • вершкове масло — 120 г,
  • цукор – 225 г,
  • яйця – 3 шт. (чиста вага – 160 г),
  • борошно – 110 г,
  • сіль — щіпка, горіхи (волоські, фундук, мигдаль та ін.) — 100 г.
  • Форма для випікання: квадратна, 20×20 см,
  • Температура духовки: 170°C,
  • Час випічки: 25 хвилин

Найбільш вологий шоколадний брауні – приготування

  1. Підготуйте горіхи. Горіхи бажано трохи підсушити в духовці, очистити від шкірки і нарізати крупно. Не подрібнюйте їх у крихту – у брауні повинні траплятися шматочки.
  2. Розтопіть шоколад з маслом. Покладіть поламаний шоколад і масло в жароміцну миску і встановіть її на водяну баню (чаша торкається води або трохи опущена). Грійте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса стане однорідною і гладкою. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
  3. Підготуйте яєчну суміш. В окремій мисці з’єднайте яйця та цукор. Перемішайте віночком або міксером на низькій швидкості – збивати до піни не потрібно, головне, щоб цукор почав розчинятися.
  4. З’єднайте обидві маси. В яєчну суміш влийте розтоплений шоколад з маслом. Перемішайте до однорідності. Додайте ванільний цукор за бажанням. Потім всипте підготовлені горіхи та перемішайте.
  5. Додайте борошно та сіль. Борошно просійте прямо в миску, зверху насипте дрібку солі — саме на борошно, щоб воно не розчинилося відразу. Це додасть смакового розмаїття. Акуратно перемішайте тісто, очищаючи стінки миски.
  6. Випікайте. Застеліть форму пергаментом так, щоб папір виступав за краї. Вилийте тісто – воно має бути не вище 2-3 см. Розрівняйте. Випікайте в розігрітій духовці до 170°C близько 25 хвилин.
  7. Охолодіть брауні. Готовий брауні акуратно вийміть з форми, не знімаючи папір, і залиште остигати – 2 години при кімнатній температурі і ще 1 годину на балконі або в прохолодному місці.
  8. Подача. Наріжте брауні на 10 квадратів. Зберігайте в холодильнику, а перед подачею можна трохи підігріти – він знову стане м’яким, як тільки прогріється.

Порада:

Додавання щіпки солі прямо на борошно посилює смак десерту і нагадує солону карамель.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Чи зараховується до страхового стажу перебування на обліку в центрі зайнятості

Період перебування на обліку в центрі зайнятості може бути зарахований до страхового стажу, але є…

14/11/2025 07:23
  • Статті

Чернігівський овочівник вирощує унікальний сорт дині: смачніше просто не буває

Вирощування дині в Україні — справа не з легких, адже культура ця теплолюбна, потребує сонця,…

14/11/2025 06:33
  • Новини

Як переселенцям отримати безкоштовну медичну допомогу в Україні

Після вимушеного переїзду багато внутрішньо переміщених осіб (ВПО) стикаються з труднощами при отриманні медичних послуг.…

14/11/2025 05:33
  • Новини

Без світла до 12 годин: кого торкнуться відключення електроенергії 14 листопада

Ощадливо користуйтесь електрикою, коли вона є. "Укренерго" попередило про нову хвилю відключень

13/11/2025 22:30
  • Новини

Україну накриють тумани: чого ще чекати від погоди в п’ятницю, 14 листопада?

Видимість до 200 метрів і плюсова температура. Спокійний для пішоходів, але небезпечний для водії день.

13/11/2025 21:30
  • Новини

Завтра Землю накриє “свіжа” магнітна буря: хто першим відчує її наслідки

14 листопада активність сонця залишиться у небезпечній зоні. Лікарі радять метеочутливим людям берегти серце і…

13/11/2025 20:30