Новини

Справжнє шоколадне задоволення: рецепт ідеального брауні – краще, ніж у кондитерській

Обов’язково приготуйте ці шоколадні ласощі, які точно сподобаються вашим близьким.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Мурашник” без випічки.

Інгредієнти для найсмачнішого брауні

  • шоколад (з вмістом какао 60–70%) — 250 г,
  • вершкове масло — 120 г,
  • цукор – 225 г,
  • яйця – 3 шт. (чиста вага – 160 г),
  • борошно – 110 г,
  • сіль — щіпка, горіхи (волоські, фундук, мигдаль та ін.) — 100 г.
  • Форма для випікання: квадратна, 20×20 см,
  • Температура духовки: 170°C,
  • Час випічки: 25 хвилин

Найбільш вологий шоколадний брауні – приготування

  1. Підготуйте горіхи. Горіхи бажано трохи підсушити в духовці, очистити від шкірки і нарізати крупно. Не подрібнюйте їх у крихту – у брауні повинні траплятися шматочки.
  2. Розтопіть шоколад з маслом. Покладіть поламаний шоколад і масло в жароміцну миску і встановіть її на водяну баню (чаша торкається води або трохи опущена). Грійте на маленькому вогні, постійно помішуючи, поки маса стане однорідною і гладкою. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
  3. Підготуйте яєчну суміш. В окремій мисці з’єднайте яйця та цукор. Перемішайте віночком або міксером на низькій швидкості – збивати до піни не потрібно, головне, щоб цукор почав розчинятися.
  4. З’єднайте обидві маси. В яєчну суміш влийте розтоплений шоколад з маслом. Перемішайте до однорідності. Додайте ванільний цукор за бажанням. Потім всипте підготовлені горіхи та перемішайте.
  5. Додайте борошно та сіль. Борошно просійте прямо в миску, зверху насипте дрібку солі — саме на борошно, щоб воно не розчинилося відразу. Це додасть смакового розмаїття. Акуратно перемішайте тісто, очищаючи стінки миски.
  6. Випікайте. Застеліть форму пергаментом так, щоб папір виступав за краї. Вилийте тісто – воно має бути не вище 2-3 см. Розрівняйте. Випікайте в розігрітій духовці до 170°C близько 25 хвилин.
  7. Охолодіть брауні. Готовий брауні акуратно вийміть з форми, не знімаючи папір, і залиште остигати – 2 години при кімнатній температурі і ще 1 годину на балконі або в прохолодному місці.
  8. Подача. Наріжте брауні на 10 квадратів. Зберігайте в холодильнику, а перед подачею можна трохи підігріти – він знову стане м’яким, як тільки прогріється.

Порада:

Додавання щіпки солі прямо на борошно посилює смак десерту і нагадує солону карамель.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Деяким пенсіонерам можуть зменшити пенсію через відсутність однієї довідки: хто зіткнеться з проблемою (відео)

Частині пенсіонерів, щоб отримувати більшу пенсію, потрібно надати Пенсійному фонду одну довідку. Пенсійний експерт пояснив…

06/05/2025 13:57
  • Новини

Карітас оголосив про видачу грошової допомоги: як отримати виплати

Відома міжнародна організація надає частині українців нову грошову допомогу. Як зареєструватися.

06/05/2025 13:26
  • Новини

Частині українців прийдуть підвищені рахунки за воду вже у травні: хто потрапив до списку

Комунальники попередили, що частина українців отримають підвищені рахунки за водопостачання та водовідведення. З чим це…

06/05/2025 12:37
  • Новини

Міжнародний фонд видає сертифікати АТБ: як отримати гуманітарну допомогу

Частина українців можуть отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктових сертифікатів. Потрібно заповнити реєстраційну заявку.

06/05/2025 11:14
  • Статті

Звідки береться бронхіальна астма і хто у зоні ризику

Щороку астма забирає понад 450 тисяч життів. Ця підступна хвороба не вибирає ні стать, ні…

06/05/2025 10:52
  • Новини

Пенсіонерам дали всього 10 днів: кому терміново потрібно написати заяву в Пенсійний фонд

Частині пенсіонерів потрібно терміново подати заяву в Пенсійний фонд, інакше частину пенсій можуть зняти. Кому…

06/05/2025 09:59