Протягом березня-квітня відчутно подорожчала свинина.
Раніше ми розповідали: погода, ціни і тарифи – на які зміни чекати у травні.
За інформацією «ПроАгро Груп», на початку березня свинячу лопатку чи стегно в торгівельній мережі можна було придбати за 150-160 грн/кг. Йдеться про акційні пропозиції продавців. До кінця квітня найдешевша свинина без кістки стала коштувати на третину більше, приблизно 200 грн/кг.
«Найдешевшою пропозицією свинини в торгівельних мережах були ребра й грудинка – від 199 грн/кг, тоді як в березні ціни на них коливалися в межах 180-190 грн/кг. Приблизно на 15 гривень за місяць подорожчав і кілограм підчеревини – наразі середня ціна на неї складає 215 грн/кг», – інформує ресурс.
Ошийок залишається однією із найдорожчих частин свинини. Якщо у березні він коштував 260-280 грн/кг, то тепер за шматок такого м’яса доведеться заплатити 320-345 грн./кг.
Трохи нижчі ціни свинячу лопатку. Її ціна становить 220-240 грн/кг. А ще в березні була значно нижчою: 190-200 грн/кг.
Експерти не виокремлюють якусь одну причину росту ціни. Вважається, що на подорожчання впливає:
Вас також можуть зацікавити новини:
Юристи розповіли, що відбувається зі спадщиною у разі відмови спадкоємців. Строки, винятки та роль територіальних…
Хочете урізноманітнити своє звичне меню? Приготуйте незвичну страву зі звичних інгредієнтів.
Розмноження винограду кореневими живцями дозволяє одразу висаджувати їх на постійне місце, уникаючи трудомісткої шкілки.
Клієнти одного з найпопулярніших банків країни ризикують залишитися без грошей у жовтні. У кого їх…
Який вид палива вигідніший для українців цієї зими? Експерти дали оцінку.
Частина українців вже завтра платитиме за електроенергію за пільговими тарифами. Розповідаємо, як зміняться платіжки за…