Раніше ми давали рецепт одеського форшмаку.
Любите несподівані поєднання звичних інгредієнтів? Тоді цей салат з молодої капусти точно припаде вам до смаку — він легкий, весняний, але водночас поживний та ситний.
У ньому ніжна капуста поєднується з сезонними овочами, яйцем, шинкою та пікантною заправкою з хроном. Цей салат чудово підходить для легкої вечері або обіду, а ось як доповнення до м’ясних страв — ні, бо він самодостатній. Родзинка страви — особлива заправка: легкий соус на основі сметани, майонезу, води та хрону. Автор рецепта радить не боятись використовувати воду в соусах — вона робить текстуру м’якою й ідеальною для рівномірного покриття інгредієнтів.
Інгредієнти
- 1/2 качана молодої капусти
- 200 г редиски
- 2 свіжих огірки
- 2 яйця
- 3 стебла зеленої цибулі
- 150 г шинки
- Крутони, сіль, перець.
Заправка:
- 60 г майонезу
- 100 г нежирної сметани або йогурту
- 1 ст. л. хрону
- 50 мл води.
Приготування
- Змішайте всі інгредієнти для заправки.
- Капусту та цибулю викладіть у тарілки, приправте частиною соусу, посоліть.
- Додайте редиску, огірки, зверху — шинку та четвертинки варених яєць.
- Полийте рештою заправки, посипте крутонами й свіжим перцем.
Подавайте одразу.
Салат готується за 10 хвилин — ідеальний варіант для тих, хто хоче смачно поїсти без зайвого клопоту.
Вас також можуть зацікавити новини: