Неділя, 4 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЛегкий весняний салат, який може замінити повноцінну вечерю: рецепт з молодої капусти,...

Легкий весняний салат, який може замінити повноцінну вечерю: рецепт з молодої капусти, шинки та хрону

Этот материал также доступен на русском языке
Весняна свіжість, пікантний хрін і легка заправка — цей салат не схожий на інші. Готується за 10 хвилин, але смак лишається у пам’яті надовго.

Раніше ми давали рецепт одеського форшмаку.

Любите несподівані поєднання звичних інгредієнтів? Тоді цей салат з молодої капусти точно припаде вам до смаку — він легкий, весняний, але водночас поживний та ситний.

У ньому ніжна капуста поєднується з сезонними овочами, яйцем, шинкою та пікантною заправкою з хроном. Цей салат чудово підходить для легкої вечері або обіду, а ось як доповнення до м’ясних страв — ні, бо він самодостатній. Родзинка страви — особлива заправка: легкий соус на основі сметани, майонезу, води та хрону. Автор рецепта радить не боятись використовувати воду в соусах — вона робить текстуру м’якою й ідеальною для рівномірного покриття інгредієнтів.

Інгредієнти

  • 1/2 качана молодої капусти
  • 200 г редиски
  • 2 свіжих огірки
  • 2 яйця
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • 150 г шинки
  • Крутони, сіль, перець.

Заправка:

  • 60 г майонезу
  • 100 г нежирної сметани або йогурту
  • 1 ст. л. хрону
  • 50 мл води.

Приготування

  1. Змішайте всі інгредієнти для заправки.
  2. Капусту та цибулю викладіть у тарілки, приправте частиною соусу, посоліть.
  3. Додайте редиску, огірки, зверху — шинку та четвертинки варених яєць.
  4. Полийте рештою заправки, посипте крутонами й свіжим перцем.

Подавайте одразу.

Салат готується за 10 хвилин — ідеальний варіант для тих, хто хоче смачно поїсти без зайвого клопоту.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні