Серед безлічі одеських смаколиків форшмак займає особливе місце. Це не просто закуска з оселедця – це частина історії міста, передана через покоління, один із символів одеської кухні. Приготуйте улюблену страву за класичним рецептом, перевіреним часом.
Раніше ми писали, що запіканка в лаваші – це швидко, смачно, недорого.
Оселедець очищаємо від кісток, цибулину та яблуко — також чистимо.
Яйця відварюємо до готовності, потім очищаємо від шкаралупи.
Цибулю попередньо маринуємо: нарізаємо шматочками, складаємо у миску. Беремо в однакових пропорціях гарячу воду, сіль, цукор та оцет. Змішуємо, заливаємо цибулю й залишаємо на 10–15 хвилин.
Далі цибулю, оселедець, половинку очищеного яблука та яйця кладемо в чашу блендера й перебиваємо до однорідного стану.
У готовий форшмак додаємо чайну ложку розтопленого вершкового масла і ще раз усе перемішуємо.
Подаємо на хрусткому багеті, посипавши зверху свіжою зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Вересень завершиться хмарною погодою.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Жовтень — місяць, коли організм особливо гостро реагує на холод, нестачу сонця й перепади настрою.…
Майонез — найчастіший гість на нашій кухні, але чи замислювалися ви, наскільки він корисний? Ми…
Історія пенсійної системи в Радянському Союзі почалася влітку 1956 року. Саме тоді був прийнятий закон,…
ПриватБанк спростив процедуру отримання пенсійної картки - тепер оформити її можна онлайн через Приват24. Розповідаємо,…