Серед безлічі одеських смаколиків форшмак займає особливе місце. Це не просто закуска з оселедця – це частина історії міста, передана через покоління, один із символів одеської кухні. Приготуйте улюблену страву за класичним рецептом, перевіреним часом.
Раніше ми писали, що запіканка в лаваші – це швидко, смачно, недорого.
Оселедець очищаємо від кісток, цибулину та яблуко — також чистимо.
Яйця відварюємо до готовності, потім очищаємо від шкаралупи.
Цибулю попередньо маринуємо: нарізаємо шматочками, складаємо у миску. Беремо в однакових пропорціях гарячу воду, сіль, цукор та оцет. Змішуємо, заливаємо цибулю й залишаємо на 10–15 хвилин.
Далі цибулю, оселедець, половинку очищеного яблука та яйця кладемо в чашу блендера й перебиваємо до однорідного стану.
У готовий форшмак додаємо чайну ложку розтопленого вершкового масла і ще раз усе перемішуємо.
Подаємо на хрусткому багеті, посипавши зверху свіжою зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…
Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…
Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…
В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…
Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…
Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…