Серед безлічі одеських смаколиків форшмак займає особливе місце. Це не просто закуска з оселедця – це частина історії міста, передана через покоління, один із символів одеської кухні. Приготуйте улюблену страву за класичним рецептом, перевіреним часом.
Раніше ми писали, що запіканка в лаваші – це швидко, смачно, недорого.
Оселедець очищаємо від кісток, цибулину та яблуко — також чистимо.
Яйця відварюємо до готовності, потім очищаємо від шкаралупи.
Цибулю попередньо маринуємо: нарізаємо шматочками, складаємо у миску. Беремо в однакових пропорціях гарячу воду, сіль, цукор та оцет. Змішуємо, заливаємо цибулю й залишаємо на 10–15 хвилин.
Далі цибулю, оселедець, половинку очищеного яблука та яйця кладемо в чашу блендера й перебиваємо до однорідного стану.
У готовий форшмак додаємо чайну ложку розтопленого вершкового масла і ще раз усе перемішуємо.
Подаємо на хрусткому багеті, посипавши зверху свіжою зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Період перебування на обліку в центрі зайнятості може бути зарахований до страхового стажу, але є…
Вирощування дині в Україні — справа не з легких, адже культура ця теплолюбна, потребує сонця,…
Після вимушеного переїзду багато внутрішньо переміщених осіб (ВПО) стикаються з труднощами при отриманні медичних послуг.…
Ощадливо користуйтесь електрикою, коли вона є. "Укренерго" попередило про нову хвилю відключень
Видимість до 200 метрів і плюсова температура. Спокійний для пішоходів, але небезпечний для водії день.
14 листопада активність сонця залишиться у небезпечній зоні. Лікарі радять метеочутливим людям берегти серце і…