Серед безлічі одеських смаколиків форшмак займає особливе місце. Це не просто закуска з оселедця – це частина історії міста, передана через покоління, один із символів одеської кухні. Приготуйте улюблену страву за класичним рецептом, перевіреним часом.
Раніше ми писали, що запіканка в лаваші – це швидко, смачно, недорого.
Оселедець очищаємо від кісток, цибулину та яблуко — також чистимо.
Яйця відварюємо до готовності, потім очищаємо від шкаралупи.
Цибулю попередньо маринуємо: нарізаємо шматочками, складаємо у миску. Беремо в однакових пропорціях гарячу воду, сіль, цукор та оцет. Змішуємо, заливаємо цибулю й залишаємо на 10–15 хвилин.
Далі цибулю, оселедець, половинку очищеного яблука та яйця кладемо в чашу блендера й перебиваємо до однорідного стану.
У готовий форшмак додаємо чайну ложку розтопленого вершкового масла і ще раз усе перемішуємо.
Подаємо на хрусткому багеті, посипавши зверху свіжою зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини:
Більше ніяких важких пиріжків вранці! Легкі та апетитні кабачки з сиром та йогуртом – ідеальний…
Платежки продовжують приходити, навіть якщо ви давно не вдома? Є спосіб це зупинити – розповідаємо,…
Чорнобильцям спростили процес отримання компенсацій за харчування. Розбираємося, як подати заяву та у яких випадках…
Повномасштабне вторгнення росії в Україну й досі триває, тож випадки зникнення військовослужбовців під час бойових…
Ця хвороба непомітно вражає молоде листя, лишаючи зеленою тільки жилку. Але є простий спосіб зупинити…
Ніжні, ароматні, з легкою кислинкою – ідеальна закуска до м’яса чи картоплі, яку можна приготувати…