Новини

Поласуємо стравою французької кухні: бризоль зі свинячого фаршу

Бризоль зі свинячого фаршу

У перекладі з французької «бризоль» означає «обсмажувати в яйці». Приготувати його можна з будь-якого м’яса – птиці, свинини, телятини і навіть риби. Ми пропонуємо простий варіант зі свинячого фаршу.

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний із нежирної свинини – 500 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • часник – 2 зубчики,
  • соєвий соус – 2 столові ложки,
  • яйця курячі – 4 шт.,
  • олія рослинна – 30 мл, сіль,
  • перець чорний – за смаком.

Приготування

  1. До фаршу додайте 1 яйце, соєвий соус, дрібно нарізану цибулю та часник. Посоліть і поперчіть за смаком.

  2. Добре вимісіть фарш і відбийте його пару хвилин – так він буде щільнішим і не розсипатиметься.

  3. Накрийте фарш харчовою плівкою і приберіть у холодильник на 20-30 хвилин.

  4. Розділіть охолоджений фарш на 3 рівні частини (орієнтуйтеся на розмір пательні: коржик із м’яса має легко поміщатися в неї).

  5. Сформуйте з кожної частини фаршу плоский корж. Зручно викладати фарш на плівку, накрити зверху другою плівкою і розкачати качалкою.

  6. У тарілці виделкою збийте 1 яйце. Викладіть на поверхню збитого яйця корж із фаршу (м’ясо має опинитися зверху, яйце – знизу). Обережно нахиляючи тарілку, перелийте все разом на розігріту сковороду.

  7. Обсмажте з одного боку – яєчного.

  8. Таким же чином приготуйте ще 2 коржі.

  9. Одразу після смаження кожен коржик акуратно згорніть у рулет – робіть це, поки вони ще гарячі, інакше можуть потріскатися.

  10. Викладіть рулети у форму і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин.

Готову страву наріжте на порційні шматочки. Подавайте з гарніром і сезонними овочами.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі 28 вересня: день із «зеленим» індексом, але ризики є

Чи буде магнітна буря 28 вересня, до чого готуватися українцям, чи буде магнітосфера Землі спокійною?

27/09/2025 21:00
  • Новини

Швидкий паштет з сардин за 15 хвилин: ідеальна намазка, яку легко зробити вдома

Рецепт, що підкорить гостей. Ось як приготувати смачну закуску з сардини.

27/09/2025 20:00
  • Новини

Секрет щедрого врожаю смородини: правильна обрізка восени вирішує все

Без осінньої обрізки смородина родить погано. Як і коли її обрізати — корисні поради городникам.

27/09/2025 19:00
  • Новини

Втратить смак і швидко зогниє: де зберігати картоплю і що не можна тримати поруч з нею

Найпоширеніші помилки зберігання картоплі. Який продукт поруч з нею швидко перетворить урожай на цілком непридатний.

27/09/2025 18:00
  • Новини

Кава стане золотою: що чекає на поціновувачів напою в Україні до кінця року

Експерти прогнозують подальше подорожчання кави до кінця року. Розповідаємо, чому ціни на продукт невпинно ростуть…

27/09/2025 17:00
  • Новини

Всі українські водії перероблятимуть права: коли почнуть оновлювати посвідчення

Вже скоро в Україні зміняться правила отримання водійських прав. Розповідаємо про нові категорії та скорочені…

27/09/2025 16:00