Хочете здивувати рідних та гостей оригінальною великодньою випічкою, яка доповнить традиційну? Тоді цей рецепт – точно для вас. Готуємо найсмачніших великодніх зайчиків!
Раніше ми розповідали, як приготувати великодні тарталетки-корзинки.
1. Приготуйте опару. Змішайте тепле молоко, дріжджі і 2 столові ложки цукру. Зачекайте утворення бульбашок.
2. Додайте взбиті яйця, решту цукру, розтоплене вершкове масло, сіль і ванілін.
3. Порціями додайте просіяне борошно. Замішайте щільне тісто. Зробіть кульку й приберіть тісто в тепле місце. 4. Розділіть тісто на дві кульки. Поки працюватимете з однією, іншу обов’язково накрийте харчовою плівкою. Викладіть тісто на дощечку з борошном. Розділіть на рівні шматочки. Кожний шматочок – на три частини: тулуб і голову, вушка й хвостик.
5. З найбільшої частини зробіть тулуб. При бажанні, можна змастити його олією і притрусити цукром і корицею. Далі зробіть жгутик, скрутіть його в рол. Притисніть долонею. До тулуба прикріпіть голову (око буде з родзинки) і хвостик.
6. Викладіть усіх зайчиків на деко з пергаментом, змастіть яйцем і випікайте до рум’яної скоринки в розігрітій до 190 градусів духовці.
7. Дайте випічці охолонути й присипте її цукровою пудрою.
Вас також можуть зацікавити новини:
Частині українців доступна нова грошова допомога від міжнародної організації. Хто може отримати виплати та як…
Чорнобривці - це не просто прикраса ділянки, якщо їх розмістити в потрібному місці, то можна…
Як приготувати піцу, щоб вона була такою ж смачною, як і в ресторані? Відповідь досить…
Найбільше підробок трапляється серед банкнот у 100 доларів. Тому фахівці наполегливо рекомендують українцям купувати валюту…
При оплаті за газ може виникнути ситуація, коли гроші споживач сплатив, але компанія їх не…
Українців поважного віку запрошують зареєструватися на нову гуманітарну допомогу. Деякі пенсіонери зможуть отримати допомогу з…