Новини

Просто райський смак: готуємо неймовірний торт на Великдень без випікання

Здивуйте своїх рідних та гостей на Великдень надзвичайно смачним, повітряним та ніжним десертом, який сподобається абсолютно всім! А головне – приготування цього сметанника не займе багато часу!

Раніше ми розповідали, як приготувати надзвичайно смачну та яскраву паску «Вишиванка».

Інгредієнти:

Тісто:

  • пісочне шоколадне печиво – 300 г
  • вершкове масло – 120 г
  • молоко – 1 ст. л.

Крем:

  • цукор – 150 г
  • борошно – 50 г
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 400 г
  • вершкове масло – 100 г
  • ванільний цукор – 10 г

Приготування:

  1. Для приготування заварного крему змішайте в каструлі цукор з борошном, додайте яйця і перемішайте все до однорідності.
  2. Влийте сметану, перемішайте.
  3. Поставте на маленький вогонь й варіть, постійно перемішуючи, до загустіння. Доведіть до кипіння і варіть ще близько двох хвилин. Консистенція
    має бути як для пудингу.
  4. Каструлю поставте в ємність з льодом чи крижаною водою. Перемішайте й
    охолодіть, накрийте харчовою плівкою й залишіть на деякий час.
  5. Для “тіста” подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Влийте в крихту розтоплене вершкове масло і перемішайте. Додайте молоко й перемішайте.
  6. Третину крихти залишіть для посипки торта, решту висипте у форму діаметром 20-22 см, утрамбуйте й сформуйте бортики. Поставте в холодильник на одну годину.
  7. В окремій мисці розм’якшене вершкове масло збийте міксером, додайте ванільний цукор, знову збийте. Додайте частинами попередньо збитий заварний крем.
  8. Крем викладіть у форму зі сформованими з печива бортиками й посипте крихтами, що залишилися. Загорніть сметанник у плівку й відправте в холодильник на п’ять годин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 6-7 вересня

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

05/09/2025 23:33
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 6 вересня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

05/09/2025 23:02
  • Дача

Навесні, влітку чи під зиму: коли правильно сіяти насіння багаторічників

Експерти радять сіяти насіння одразу після збору, поки оболонка ще м’яка, та підтримувати постійну вологість…

05/09/2025 22:32
  • Новини

Торт «Лінивий»:готуємо без випікання за 15 хвилин

Хочете порадувати близьких смачним тортом, але немає часу стояти в духовці? Скористайтеся цим простим рецептом.

05/09/2025 21:57
  • Новини

Внутрішнім переселенцям скасують виплати: кого це стосується

Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.

05/09/2025 21:03
  • Новини

Частині споживачів дозволили не платити за газ: хто у списках

Деяким споживачам газу більше не нараховуватимуть платежі за його доставку. Кого це стосується та з…

05/09/2025 19:56